İhlas'ta sıra inşaat ve pazarlama şirketlerinde

İhlas Yayın Holding'i halka açan İhlas Grubu 2011'de inşaat ve pazarlama şirketlerinde halka arzı planlıyor.

İhlas Holding Genel Müdürü ve İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahid Ören, bugün İMKB'de işlem görmeye başlayan İhlas Yayın'ın ardından 2011'de grup bünyesindeki inşaat ve pazarlama şirketlerinde de halka arzı planladıklarını söyledi.

İhlas Yayın Holding'in yüzde 28.75 hissesi bugün 1.30 lira baz fiyatla işlem görmeye başladığı İMKB'de tavan fiyat olan 1.43 liradan açılış yaparak seans içinde de bu seyrini sürdürdü.

Hissenin İMKB'deki ilk işlem günü nedeniyle düzenlenen gong töreninin ardından Reuters'ın sorularını yanıtlayan Ören, "Kısa bir süre önce de İhlas Gazetecilik'i halka arz etmiştik. İhlas Yayın Holding'in ardından bu yıl içinde İMKB'de işleme açtığımız şirketlerimizin sayısı 2 oldu. 2011'de inşallah inşaat ve pazarlama alanında da halka arz gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

İhlas Grubu'nun İMKB'de işlem gören şirketleri arasında İhlas Holding , İhlas Yayın Holding , İhlas Gazetecilik , İhlas Ev Aletleri ve Kristal Kola bulunuyor. İhlas Holding, medya, inşaat,-gayrimenkul, pazarlama, üretim, sağlık- turizm, eğitim ve madencilik alanlarında faaliyet gösteriyor.

İhlas Yayın Holding'in halka arzından elde edilen geliri özellikle inşaat projelerinde değerlendireceklerini söyleyen Ören, "İhlas Yayın'ın halka arzı İhlas Holding'de ortak satışı yoluyla oldu. Dolayısıyla elde edilen kaynağı İhlas Holding'in projelerinde kullanacağız. Özellikle inşaat alanında birçok projemiz var. Henüz kamuya açıklanmamış planladığımız projelerimiz de var. Geliri burada kullanacağız" diye konuştu. Toplantıda verilen bilgiye göre, şirketin halka arzında 74.75 milyon lira gelir elde edildi.

TALEBİN KARŞILANAMAMASI HİSSEYE TAVAN YAPTIRDI
İhlas Yayın'ın halka arzına 5 kat talep geldiğini ve ek satış hakkı da kullanılmasına rağmen, talebin ancak yüzde 19'unun karşılanabildiğini söyleyen Ören, yüksek talebin hissenin İMKB'deki ilk işlem gününe de yansıdığını söyledi.

Ören, "Halka arzda talebin tamamını karşılayamamıştık. Bu nedenle halka arzda pay alamayan yatırımcıların İMKB'deki açılışta tahtaya girmesini bekliyorduk. Hissedeki yükseliş de bunu gösteriyor" dedi.

İhlas Yayın Holding hisseleri tavan fiyat olan 1.43 liradan açılmasının ardından aynı fiyatla işlem görmeye devam ediyor.

İhlas Yayın Holding'in 25-26 Ekim'de gerçekleştirilen halka arzında sermayenin yüzde 25'i olan 50 milyon lot hissenin halka arzı planlanmışken, gelen yoğun talep sonunda ek satış hakkı da kullanılarak halka arz 57.5 milyon lota çıkarılmıştı.Halka arzda talebi karşılama oranı yüzde 19.02 olarak gerçekleşirken, toplam yatırımcı sayısı 11,521 kişi olmuştu. Bireysel yatırımcı sayısı 10,597, yurtiçi kurumsal yatırımcı sayısı 20, yurtdışı kurumsal yatırımcı sayısı ise 9 olmuştu. İhlas Yayın Holding'in iştirakleri arasında TGRT Haber TV, İhlas Haber Ajansı (İHA) ve Türkiye Gazetesi'nin de bulunduğu 10 şirket yer alıyor.

Törende konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ise, İhlas Yayın'da başarılı bir halka arz gerçekleştirdiklerini belirterek, "GYO'larla birlikte 17 şirketi halka arz ettik. Ayrıca 2 borsa yatırım fonu, 10 özel sektör tahvil ihracı, 1 tane de oydan yoksun hisse senedi ihracı gerçekleştirdik. Şirket sayısı 17 olsa da, halka arz sayısı 30'u geçmiş görünüyor. Bu yılı en az 25 şirket ile bitirmeyi planlıyoruz. Elimizdeki başvurulara baktığımızda 256'i rahatlıkla yakalayacak görünüyoruz" dedi.

SPK Başkanı Vedat Akgiray da, "İhlas Yayın'ın halka arzında ulaşılan 11,000 civarında yatırımcı sayısı çok iyi bir rakam. Aşağı yukarı bütün vilayetlerden talep geldiği görülüyor. Seneye halka arzların çok daha iyi olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...