İhracatçıdan Merkez Bankası'na teşekkür

TİM Başkanı Büyükekşi, Merkez Bankası'nın döviz alım ihalelerine yeniden başlamasını takdirle karşıladıklarını belirterek, ''İhracatçının sesine kulak verdiği için Merkez Bankasına teşekkür ediyoruz'' dedi.

İhracatçıdan Merkez Bankası'na teşekkür

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Temmuz ayı ihracat verilerinin açıklandığı basın toplantısında bu konuyu gündeme getirdiklerini, dolarda 1,5000'in psikolojik sınır olduğunu ve ihracatçı için sıkıntı yaratabileceğini ifade ettiklerini hatırlattı.

Merkez Bankasının Eylül ayından bugüne kadar faizleri düşürme yönünde çok olumlu girişimlerde bulunduğunu belirten Büyükekşi, şunları kaydetti:

''Bundan sonra da faizlerin düşmeye devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü diğer piyasalarda, diğer merkez bankaları faiz oranlarını sıfıra yakın miktarlara düşürdüler. Faiz oranlarının bundan sonra da gerek yatırım gerekse istihdam açısından düşürülmesi gerektiğini, ayrıca Merkez Bankasının görevinin bundan sonra fiyat istikrarını koruma olmadığını, rekabet gücümüz, istihdam, üretim ve ihracat için TL'nin istikrarını korumak olması gerektiğini de söylüyoruz.

1,5000'in altına giden kurun bir an önce, nasıl mart ayında kur 1,8000'e yaklaştığında Merkez Bankası döviz satım ihaleleri düzenledi, şimdi de döviz alım ihaleleri düzenlemesi gerektiğinden bahsettik. Ayrıca krizin başlangıcında Merkez Bankasının 76 milyar dolar döviz rezervi vardı, bu 65 milyar dolara geriledi. Bunun da bir an önce yeniden tamamlanması gerektiğini söylüyoruz.

Merkez Bankası bugünkü açıklamasıyla bu talebimize olumlu bir cevap vermiş oldu. Merkez Bankasının günlük 60 milyon dolarlık döviz alım ihalesine başlamasını takdirle karşılıyoruz ve ihracatçının sesine kulak verdiği için Merkez Bankasına teşekkür ediyoruz.''

Sayfa Yükleniyor...