İhracatçılardan cari açık açıklaması

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların, cari açık sorununun çözümünde çok belirleyici bir rol oynayacaklarını söyledi.

İhracatçılardan cari açık açıklaması


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birliklerince (İMMİB) düzenlenen iftar yemeğindeki konuşmasında, ihracatçıların büyük bir aile ve Türkiye'nin gururu olduğunu ifade etti.        

Bu yılın 7 aylık döneminde 77 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğini anımsatan Büyükekşi, 2008'deki 132 milyar dolarlık rekor ihracatın bu yıl 135 milyar dolarla geçilmesinin beklendiğini söyledi.         Cari açık sorununun piyasanın gündemindeki hassas bir konu olduğuna işaret eden Büyükekşi, bu problemi ihracatçıların çözeceğini ifade etti. Büyükekşi, ''Cari açık sorununun çözümünde ihracatçılar çok belirleyici bir rol oynayacak'' dedi.        

İMMİB Koordinatör Başkanı Murat Akyüz ise Türkiye'nin 7 aylık ihracatının 21,1 milyar dolarının İMMİB tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.        

Akyüz, 2023 hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracatın ise 150 milyar dolarını İMMİB olarak gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...