İhracatın kalbi İstanbul'da atacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile düzenlediği 2016 İhracat Zirvesi, 15-16 Kasım tarihleri arasında Grand Tarabya İstanbul’da gerçekleşecek. Küresel ekonomi, ihracatın finansmanı, yeni pazarlar ve Sanayi 4.0 gibi konuların tartışılacağı zirvede, Başbakan Binali Yıldırım ve bazı bakanların katılımıyla ihracatçıların sorunlarına çözüm önerileri de dile getirilecek.

İhracatın kalbi İstanbul'da atacak

Zirvede en çok ihracat gerçekleştiren firmaların yanında, bu yıl ilk kez “İhracatın Gizli Şampiyonları” adı altında 10 yeni kategoride ihracat gerçekleştiren firmalar da ödüllendirilecek.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracat ile alakalı her türlü gündem konusunun tartışılacağı bir zirve düzenlediklerini belirterek “2017’nin ihracatta atılım yılı olmasını istiyor ve çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Hedefimiz 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ile bu payı yüzde 1,5 seviyesine taşımak” dedi.

NTV’nin basın sponsoru olduğu İhracat Zirvesi’ne katılmak isteyenler www.tim.org.tr adresinden kayıt yaptırabilecek.

Üç milyon kişiye istihdam sağlayan, 65 bin ihracatçının sesi olan Türkiye İhracatçılar Meclisi, Bakanlığı koordinasyonu ile 2016 İhracat Zirvesi’ni 15-16 Kasım tarihleri arasında İstanbul Grand Tarabya Otel’de gerçekleştirecek. İki gün boyunca küresel ekonomik ve siyasi gelişmeler, ihracatın finansmanı, yeni pazarlar, hizmet ihracatı, lojistik ve gümrük gibi konuların gündem oluşturacağı zirvede, küresel ticarette son zamanlarda en çok konuşulan konular olan Sanayi 4.0, E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm başlıkları da işlenecek.

Bu yıl ilk kez İhracatın Gizli Şampiyonları ödül törenine de ev sahipliği yapacak olan etkinlikte, en çok ihracat gerçekleştiren firmaların yanında 10 yeni kategoride ihracat gerçekleştiren firmalar da ödüllendirilecek. Etkinliğin ilk gününe Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte bazı bakanların katılımıyla özel bir oturum da gerçekleştirilecek. Bu oturumda ihracatçılar, sektörleriyle ilgili sorun ve çözüm önerilerini Hükümete doğrudan iletme fırsatı da yakalamış olacak.

İHRACATIN GİZLİ ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRİLECEK

İhracatın en önemli gündem maddelerinden biri olması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2016 İhracat Zirvesi kapsamında Türkiye’nin daha önce ihraç etmediği ürünleri ihracata başlayan Özgün Ürün Şampiyonları, tüm ülkelere ihracat gerçekleştiren Sınır Tanımayan Şampiyonlar, üniversite-sanayi işbirliğinden doğan kuvvetle başarılı ihracat rakamlarına imza atan Üniversite-Sanayi İşbirliği Şampiyonları gibi 10 farklı kategoride gizli şampiyonlara ödül verileceğinin altını çizdi. 


Gerçekleştirdikleri ihracatın Türkiye’ye döviz girdisi sağlarken, aynı zamanda yatırım ve istihdam artışını da beraberinde getirdiğini belirten TİM Başkanı Büyükekşi, “Hedefimiz 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ile bu payı yüzde 1,5 seviyesine taşımak. Hedeflerimize ulaşmamız yolunda önemli bir adım olacak olan, ihracat ile alakalı her türlü gündem konusunun tartışılacağı bir etkinlik düzenliyoruz. İhracatçılarımızın yanı sıra bürokratlardan ihracat profesyonellerine, sektör liderlerinden akademisyenlere geniş bir kitleye hitap etmeyi hedefliyoruz” dedi.

"2017 İHRACATTA ATILIM YILI OLACAK"

Bu yıl Hükümet tarafından ihracatın desteklenmesine yönelik önemli adımlar atıldığına dikkat çeken TİM Başkanı Büyükekşi, “Bir kısmı açıklanan ve önümüzdeki günlerde yenileri açıklanacak bu destekler ekonomimiz için son derece önemli. TİM ve İhracatçı birlikleri olarak bu yıl çok daha fazla gayretle çalışıyor ve katma değeri yüksek ihracat için fiili adımlar atıyoruz. Küresel ekonomi ve ticaretteki puslu ortamda, net ihracatın pozitif katkısı ile büyümesini istediğimiz Türkiye ekonomisi için 2017’nin ihracatta atılım yılı olmasını istiyor ve çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

İhracat Zirvesi’ni geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini de ifade eden Büyükekşi, “2023’e 7 kala hedeflerimize ulaşmak için bu ülkenin ihracatçıları olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Ancak bu sayede Cumhuriyetimizin 100.yılına güçlü bir Türkiye olarak girebileceğiz. Bu sebeple, İhracat Zirvesi’ni her yıl düzenleyerek ülkemizde ihracat bilincini yaygınlaştıracağız ve ihracat potansiyelimizi maksimum düzeyde artıracağız” şeklinde konuştu.

TİM tarafından Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu NTV’nin basın sponsorluğu ile düzenlenen 2016 İhracat Zirvesi’ne katılmak isteyenler www.tim.org.tr adresinden kayıt yaptırabilecek.

Sayfa Yükleniyor...