İhracatın yüzde 61'ini KOBİ'ler yapıyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de ihracatın yüzde 61'ini KOBİ'lerin yaptığını söyledi.

İhracatın yüzde 61'ini KOBİ'ler yapıyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi"nde konuştu.

Türkiye'de istihdam artışının KOBİ ve yeni girişimler eliyle oluştuğunu belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşuna bakın 10 sene önceye göre daha az adam çalıştırıyor" dedi.

Türkiye'de istihdam artışının KOBİ ve yeni girişimler eliyle oluştuğuna dikkati çeken Babacan, "Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşuna bakın 10 sene önceye göre daha az adam çalıştırıyor. Büyüdükçe teknoloji, verimlilik diyor, makine alıyor ve belki her makine aldığında 100 işçi daha az istihdam ediyor. Hatta bizim şu anda ihracatımızın yüzde 61'ini KOBİ'ler yapıyor" diye konuştu.

Babacan, merkez bankalarının karşılıksız bastığı paranın belli bir program dahilinde belli bir seviyede tutulmaması halinde pekçok ülkenin para biriminde oynaklıklar başlayabileceğini söyledi.

OECD ülkeleri içinde halkların hükümetlere olan güveninin en düşük seviyeye geldiğini belirten Babacan, güven ortamı olduğunda ülkelerin büyümeye devam ettiğini vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...