İhracatta son 10 yılın rekoru

Başbakan Yıldırım, ihracatın ekim ayında yüzde 15,6 artarak 13,5 milyar dolar olduğunu açıkladı. Yıldırım ihracatta son 10 yılın rekorunun kırıldığını söyledi.

İhracatta son 10 yılın rekoru

Son dakika haberi! 

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye İhracat Haftası" etkinliğinde, Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile ekim ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

İhracat rakamlarının yazılı olduğu zarfı Büyükekşi'den alan Yıldırım, zarfı salondakilere göstererek, "Büyük ikramiye" diye espri yaptı.

Daha sonra rakamları okuyan Yıldırım, "İhracatımız bu yılın ekim ayında yüzde 15,6 oranında artmıştır. 13,5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam, bütün zamanların ekim ayı itibarıyla en yüksek rakamıdır. Son 10 yılın en yüksek rakamıdır. Artış oranı itibarıyla 2017'nin 10 ayına baktığımızda ortalama artış yüzde 11, rakam olarak da yaklaşık 129 milyar dolardır" dedi.

Yıldırım'ın, bu şekilde devam ederse yıl sonu gerçekleşmenin 154 milyar doların üzerinde olacağını söylemesi üzerine yanında bulunan Bakan Nihat Zeybekci, bu rakama zaten ulaşıldığı yönünde uyarıda bulundu.

Yıldırım'ın, "Sen açıkla, ben teferruatları anlamam" diyerek söz verdiği Zeybekci, "Son 12 aylık ihracatımız yüzde 10,7'lik artışla 154,2 milyar dolara halihazırda ulaşmış oldu. Yani orta vadeli programı 2 ay öncesinden yakalamış olduk. Önümüzdeki iki aydaki sağlayacağımız artışları da bunun üzerine ekledik mi ikinci orta vadeli revizyon 156,5'i de böylelikle aşmış olacağız. Yani 12 aylığı şimdiden tutturmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin miktar bazında ihracatı da ekim ayında yüzde 14,1 artarak 10,1 milyon ton olurken, ilk dokuz ayda yüzde 11,9 artış gösterdi.

Sayfa Yükleniyor...