İki iskele ve bir vapur

Eminönü'ndeki ''Hezarfen Ahmed Çelebi'' ve ''Evliya Çelebi'' iskeleleri yenilendi. Bakımı yapılan ''Ahmet Hulusi Yıldırım'' vapuru ise 40 yıl daha İstanbulluların hizmetinde.

Geleneksel Türk mimarisinin minimalist bir anlayışla yorumlanarak tasarlandığı, 220 metrekare yolcu salonuna sahip olan yeni iskelelerden ''Hezarfen Ahmed Çelebi'' iskelesi Üsküdar, ''Evliya Çelebi'' iskelesi ise Boğaziçi ve Adalar seferleri için kullanılacak.        

''Bostancı'' olan adı 2003 yılında ''Ahmet Hulusi Yıldırım'' adıyla değiştirilen vapur ise 1974 yılında Camialtı Tersanesi'nde motorlu yolcu vapuru olarak yapıldı. Haliç Tersanesi'nde tüm mekanları sökülerek yenilenen gemide yaklaşık 100 ton saç kullanıldı. Salonlardaki zemin ve pencereler ile tüm yan panel kaplamalar, iç ve dış mekan koltukları, havalandırma ve elektrik tesisatı tamamen değiştirildi. Makine dairesindeki tüm boru devreleri ve dümen sistemi yenilenen geminin koltukları sökülüp takılabilir şekilde dizayn edildi.        

40 yıl daha İstanbul'a hizmet verecek,  2 bin 100 yolcu kapasiteli, 67 metre uzunluk ve 12,2 metre genişlik özelliklerine sahip olan geminin yenileme çalışmaları için 1 milyon 400 bin TL harcandı.        
İskelelerin ve yenilenen vapurun hizmete alım töreni, 5 Martta gerçekleştirilecek.




Sayfa Yükleniyor...