İki şeker fabrikasına 1,2 milyar lira (Erzurum Şeker'e teklif yok)

Şeker fabrikalarından üçü için özelleştirme ihalesi yapıldı. Erzurum Şeker Fabrikası ihalesinde teklif veren olmazken, Turhal Şeker Fabrikası ihalesini 569 milyon TL ile Kayseri Şeker kazandı. Ilgın Şeker Fabrikası ihalesine ise en yüksek teklifi 637 milyon TL ile Alteks verdi.

İki şeker fabrikasına 1,2 milyar lira (Erzurum Şeker'e teklif yok)

Şeker fabrikaları özelleştirme süreci devam ediyor. 

Bugün , Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının özelleştirmesi gerçekleştirildi. 

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Ilgın Şeker Fabrikası ihalesini 637 milyon TL'lik teklifle Alteks kazandı. 

TURHAL ŞEKER'E 569 MİLYON LİRA

Turhal Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 569 milyon lirayla Kayseri Şeker Fabrikası AŞ verdi.

ERZURUM ŞEKER'E TEKLİF ÇIKMADI

Erzurum Şeker için yapılan ihaleye ise teklif veren olmadı. Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ ile MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ'nin katıldığı Erzurum Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ihalesinde ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler alındı. 

Doğuş Yiyecek ve İçecek'İN hazır bulunmadığı açık artırmada, MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ de teklif vermedi. Bu nedenle ihale teklifsiz sona erdi.

Teknik olarak sonuçlanan ihalelerin neticesi, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının ardından duyurulacak.

Sayfa Yükleniyor...