İkinci destek paketi yolda

Hükümet, ekonomik krizin etkilediği reel sektörler için ikinci bir destek paketi hazırlıyor. Paketin içeriği, rakamsal büyüklük dışında belirlendi. SSK primi ve vergide erteleme gündemde.

İkinci destek paketi yolda

Küresel mali krizin etkilerine karşı tedbirler içeren ilk paket, Meclis’ten geçti. Hükümet, ikinci bir paket daha hazırlıyor.

Demir-çelik, turizm, müteahhitlik ve denizcilik başta olmak üzere sirketler için sektörel tedbirler paketi, hafta başında Koordinasyon Kurulu’nda görüşüldü.

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, çalışmayı rakamsal boyutu hariç bitirdiklerini belirterek, “Pazar günü Ankara’ya döndüğüm zaman arkadaşlarla bir daha görüşüp bütün sektörler için uygun olduğunu düşündüğümüz ama hepsinden önemlisi mali disiplini bozmayacak bir paketi de yakın bir dönem içinde Meclis’e sevk etmiş olacağız” dedi.

Ekren, durgunluğu aşmak için bütçeden piyasaya aktarılan ilave kaynağın 2009’da 16 milyar TL olacağını belirterek, ikinci tedbir paketinin içeriği hakkında bilgi verdi:

“Eximbank’ın 500 milyon dolar olan limitini 1 milyar dolara çıkardık. Yine bu ikinci pakette onu da yerleştireceğiz. Muhtemelen Eximbank’ın kullanacağını bir miktar daha artıracağız. Hem vergilerle ilgili, hem SSK’yla ilgili hem Eximbank’la ilgili, bir de sektöre spesifik düzenlemelerden çok bütün sektörlerin ortak bir şekilde yararlanacağı bir alt paydayı oluşturmaya çalışıyoruz.”

Sayfa Yükleniyor...