'İkinci kez olmaz!'

Belediye Başkanı Kamacı, Didim'de 5 yıldızlı otelin yıkımı ile ilgili konuştu.

'İkinci kez olmaz!'

Aydın'ın Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, dün mahkeme kararıyla yıkımına başlanan beş yıldızlı otelin, hazineye ait olan yere yapılan havuz ve bahçesindeki spor tesisleriyle, imara aykırı olan kulesiyle ilgili olarak, ''Bunları 2005 yılında yıkmadığım için 10 ay ceza aldım. Buna ikinci kez müsaade edemem'' dedi.

Kamacı, otelin havuz ile çatı katındaki kule ve bahçedeki spor tesislerine yönelik yıkım kararının dün uygulanmaya başlandığını söyledi.
        
Belediye olarak iyi niyetlerini gösterdiklerini, sorunun çözülmesi için istedikleri süreyi kendilerine tanıdıklarını belirten Mümin Kamacı, ''Burası turistik bir tesis, biz turizm yatırımcısı gelsin diye pek çok çalışma yaparken, buranın böyle olması üzüntü verici. Turizmin önüne taş konulmasın. İmara uygun, yasalara uygun işletmeler açılsın isteriz. Ben burayı 2005 yılında yıkmadığım için 10 ay ceza aldım. Para cezasına dönüştürüldü. Bir ikinci kez buna müsaade edemem'' diye konuştu.
        
Oteli mahkemeye veren tarafın Tarım İlçe Müdürlüğü olduğunu belirten Kamacı, ''Hiçbir otelin zarara uğramasını istemeyiz. Bizim yanlışımız varsa çekeriz. Belediye olarak herkesin mutlu olmasını istiyoruz ama yasa dışı iş yapmamız söz konusu değil'' ifadelerini kullandı.

75. YIL SANAYİ SİTESİ        
Belediye Başkanı Kamacı, 75. Yıl Sanayi Sitesi'ndeki 400 iş yerinin yıkılmasıyla ilgili olarak da sitenin 5 bin 500 dönümlük bir alana kurulu olduğunu, ''mera'' statüsünde olan yeri geri almak için Tarım İlçe Müdürlüğünce  belediye aleyhinde dava açıldığını söyledi.

Mahkemenin sitedeki 400 iş yeriyle ilgili yıkım kararı verdiğini, ancak kendilerinin itiraz ettiklerini ve şu anda başvurularının incelendiğini belirten Kamacı, şunları kaydetti:

''Biz yönetime geldiğimizde dava devam ediyordu. Ne gariptir ki Tarım İlçe Müdürlüğünün mühendisi mahkemede bilirkişi olarak görülüyor. Bizim itiraz süresini kaçırdığımız yazılıp, çizildi. Belediye avukatımızın burada ihmali söz konusu değildir. Mahkeme tarafından iki tebligat yapıldı. Biri Ankara'da avukatımızın dosya takibinde yetki verdiği avukata, diğeri de belediyemize gönderilmiştir. Ankara'ya gönderilen tebligat tarihi 20 Mart 2009, bize gönderilen tebligatın tarihi ise 5 Mayıs 2009'dur. 20 Mayısta da itiraz yapıldı.''

Sayfa Yükleniyor...