Yarın gece sahura kalkılıyor, işte Ramazan öncesi fiyatlar

Ankara'da bu Ramazan 250 gram pide 1,5 lira. Pidenin kilo fiyatı Türkiye'de 6 lirayı geçemeyecek. İstanbul'da ise kira nedeniyle pide daha pahalı satılıyor...

Yarın gece sahura kalkılıyor, işte Ramazan öncesi fiyatlar

Ramazan arefesinde pide fiyatları açıklandı...

Çarşamba gece yarısından sonra Perşembe sabaha karşı sahura kalkılacak. 18 Haziran Perşembe akşamı da ilk iftar yapılacak...

En uzun orucu ilk gün 17 saat 34 dakika ile Edirneliler tutacak. En kısa oruç ise Hatay'da 16 saat 38 dakika sürecek. 

Bu Ramazan'da da en merak edilen şey pide fiyatları...

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, iki yıldır aynı olan ramazan pidesi fiyatlarında değişikliğe gittiklerini belirterek, ramazan pidesinin kilogram fiyatının azami 6 lira olacağını bildirdi.Geçen yılki fiyat 5 liraydı.

PİDE FİYATI BU RAMAZAN ARTMADI AMA GRAMAJI AZALDI

Bu sene yaptıkları maliyet hesapları neticesinde 2 yıldır aynı olan ramazan pidesi fiyatlarında değişikliğe gittiklerini vurgulayan Balcı, "Bu yıl ülkemizde ramazan pidesinin kilogram fiyatı azami 6 lira olarak uygulanacaktır. Bu illere göre farklılık arz edebilir. İllerdeki gram ve fiyatlar farklı olmasına rağmen kilogram bazında 6 liranın üzerinde olmadığını göreceğiz. 2014 yılında Ankara'da 300 gramı 1,5 liradan satılan pidenin, bu yıl 250 gramı 1,5 liradan satılacak" diye konuştu.

Balcı, fırıncı esnafın gerekli fedakarlığı yaptığını düşündüğünü ifade ederek, önceki seneden bu yana maliyetlerin ciddi oranda arttığını ve bu sebeple zorunlu bir fiyat değişikliğine gittiklerini söyledi.

Yarın gece sahura kalkılıyor, işte Ramazan öncesi fiyatlar - 1 Patlıcan haziran ayına yüzde 12 zamla girdi...

İSTANBUL'DA 300 GRAM PİDE 2 TL

Balcı, İstanbul'da pide fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine de şöyle konuştu:

"İstanbul'da geçen yıl 300 gramı 1,5 liraya satılmıştı. Bu yıl itibarıyla bazı ilçelerde belki 300 gramı 2 liradan satılacak ama ortalamaya aldığımızda onun da Türkiye genelinin üzerinde olmadığını göreceğiz. İstanbul'da kira giderlerinin yüksek olması ve tüketimin az olmasından dolayı maliyet farklılıkları olabiliyor."
Diğer gıdalardaki fiyat artışları bir fırsatçılık olarak görülse de pidede böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Balcı, pidenin fiyatının ramazana özel belirlendiğini kaydetti.

RAMAZAN KOLİLERİNİN EN UCUZU 22 LİRA

Marketler tarafından Ramazan ayına özel hazırlanan gıda paketleri, satışa sunuldu. Ramazan kolilerinin bu yılki fiyatı 22 lira ile 90 lira arasında değişiyor. Fiyatlar geçen sene de bu aralıktaydı. Marketler koli fiyatına zam yapmak yerine koli içeriğini ‘hafifletme’ yönünde tercih yaptı. Süpermarket zincirleri tarafından Ramazan ayına özel hazırlanan gıda paketleri, tüketicilerin ihtiyaçlarına göre farklı içerik ve fiyat seçenekleriyle satışa sunuldu. Ramazan kolilerinin bu yılki fiyatı 21,90 lira ile 89,95 lira arasında değişiyor. 

Yarın gece sahura kalkılıyor, işte Ramazan öncesi fiyatlar - 2 İftarda karpuz yiyeceklere iyi haber. Karpuz haziranda fiyatı en çok düşen gıda ürünü.

Sayfa Yükleniyor...