IMF düğümü bu hafta çözülüyor

Başbakan Erdoğan, IMF ile sürdürülen görüşmeler konusunda, ''IMF ile olan görüşmeler büyük ölçüde, şu anda aşılmış noktada. Gün, hafta içinde bu iş çözülür" dedi.

IMF düğümü bu hafta çözülüyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile aylardır süren görüşmelerde sona gelindi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerdeki sorunların büyük ölçüde aşılmış olduğunu belirterek, yakında bu konunun çözüleceğini söyledi.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile düzenlediği ortak basın toplantısında bir soru üzerine, şunları söyledi: "IMF ile olan görüşmeler büyük ölçüde şu anda aşılmış noktada, bu konu ile ilgili olarak artık herhalde gün, hafta içinde... bu iş çözülecektir diye düşünüyorum, arkadaşlarımdan haberleri bekliyorum."

Erdoğan'ın IMF ile ilgili açıklaması sonrası bankalararası piyasada en iyi dolar alış kotasyonu 1,45 TL'nin altını görürken, faiz 5 baz puan gerileyerek en düşük yüzde 8.55 bileşiği gördü.

Bu sabah euro/dolar paritesindeki yukarı yönlü sert hareketle 1,4530 TL'ye kadar gerileyen en iyi dolar alış kotasyonları Erdoğan'ın IMF açıklamaları sonrası 1,4475'e kadar geriledi.

Spot piyasada yüzde 8.60 ortalama bileşik seviyesinin hafif üzerinde kapanan gösterge tahvilde bileşik faiz ise IMF açıklamaları sonrası valörlü piyasada işlem bazında yüzde 8.55'e kadar geriledi.

DAVOS'A GİTMEYECEK
Erdoğan ayrıca bu yılki Davos toplantılarına katılmayacağını açıkladı. Erdoğan, geçen yılki Davos zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile katıldığı bir oturumdaki tartışma sonrasında toplantıları terk etmişti.

IMF: TÜRKİYE İSTERSE HEYET GÖNDERİRİZ
IMF'den yapılan açıklamada ise, "Türkiye ile IMF programını destekleyebilecek politikaları görüştük. IMF, Türkiye isterse kısa sürede heyet gönderebileceğini tekrar etti" denildi.

Sayfa Yükleniyor...