IMF G-20 sonuçlarından memnun

IMF, G-20 Toplantısı'nın sonuçlarından memnun   olduğunu açıkladı.

IMF G-20 sonuçlarından memnun

IMF Başkanı Lagarde G-20 ülkelerinin Gayrı Safi Yurtiçi Hasılalarını (GSYH) artırma yönündeki kararlılıklarında memnuniyet duyduğunu belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, 22-23 Şubat tarihlerinde Avustralya'nın Sydney kentinde düzenlenen G-20 ülkeleri maliye bakanları ve merkez bankası guvernörleri toplantısı sonunda yayımladığı açıklamada, zirvede alınan kararlardan memnun olduğunu bildirdi. Lagarde, küresel toparlanma için uluslararası işbirliği içerisinde daha fazla eylemin gerekli olduğunu söyledi.

Lagarde açıklamasında, G-20 ülkelerinin önümüzdeki 5 yılda GSYH'nin en az iki puan (2,25 trilyon dolar) artırma kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek bu hedefin IMF analizleriyle de uyumlu ve ulaşılabilir olduğunu kaydetti. Hedefe ulaşmak için yatırımların desteklenmesi, ticaretin artırılması ve rekabetin geliştirimesinin sürdürülebilir ve kuvvetli bir büyüme için gerekli olduğunun altını çizen Lagarde, böylelikle kalıcı istihdam alanlarının açılmasının ve mevcut ya da potansiyel risklerle başa cıkmanın mümkün olacağını  vurguladı.

Lagarde, açıklamasında G20 ülkelerinin IMF'nin 2010 kota ve yönetim reformunda karşılaşılan gecikmeden dolayı yöneltikleri rahatsızlığı anladığını belirterek nisan ayında toplanacak olan Uluslararası Para ve Finansal Komite (IMFC) toplantısında konuyu tekrar ele alacaklarını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...