IMF ile müzakereler her saat değişebilir

Başbakan Yardımcısı Babacan, IMF ile her gün her saat müzakerelerin seyrinde farklılıklar olabileceğini belirterek, "Yeni gelişme olursa herkese aynı anda açıklarız" dedi.

IMF ile müzakereler her saat değişebilir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile sürdürülen müzakereler konusuna gereğinde fazla bir ilgi ve merak olduğunu vurgulayarak, yeni bir şey olduğunda herkesin aynı anda duymasını sağlayacak açıklama yapacaklarını söyledi.

Babacan, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'ndaki gelişmelerle ilgili düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın IMF ile ilgili bu hafta yaptığı açıklamaların anımsatılması üzerine şöyle konuştu:

"Bunu, ben baştan söyledim. Bu işin müzakeresini yürüten benim. Çok çok dar bir ekiple yürütüyoruz. O günkü müzakerelerin hangi noktada, nerede olduğunu da, tabii ki Başbakanımızı bilgilendiriyoruz, ama başka bilen de yok. Başbakanımızın haricinde, konu nerededir, nasıldır, hangi aşamadadır konusunda doğru haber yapmak istiyorsanız, ancak güvenilir kaynaklardan alacağınız bilgilerle yapmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü, her gün her saat müzakerelerin seyrinde farklılıklar olabilir. Müzakerelerin bir tekniği vardır, her gün her gün hangi noktadayız, ne yapıyoruz, oluyor, olmuyor... Bunun bu kadar sık gündeme gelmesini doğru bulmuyor. Ben baştan söyledim, herhangi bir gelişme olursa biz bunu haber vereceğiz, açıklayacağız. Yeni bir şey olduğunda herkesin aynı anda duymasını sağlayacak şekilde açıklamalarımızı yaparız."

Erdoğan, 11 Ocak'ta yaptığı açıklamada, IMF ile görüşmelerdeki sorunların büyük ölçüde aşılmış olduğunu belirterek, yakında bu konunun çözüleceğini söyledi. [nKAN144346] Erdoğan bundan bir gün sonra ise, "IMF ile işin sonuna geldik diyebilirim ama olursa olur olmazsa olmaz" açıklamasını yaptı.

DAVOS'A GİTMİYORUM
Babacan, bir başka soru üzerine de Davos'ta bu ay düzenlenecek olan Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmayacağını kaydederek, "Bu sene ben de katılmama kararı aldım. IMF ile Davos'un hiç bir alakası yok. Orada IMF yöneticileri olsa dahi onlarla olacak yarım saatlik, bir saatlik görüşme ile bu iş ne başlar ne biter. Öyle bir yanlış beklentiye de girmeyelim" dedi.

Sayfa Yükleniyor...