IMF: İşsizlik 2011'de de yüksek kalacak

IMF, gelişmiş ülkelerde, istihdamda bu yıl görülecek olan toparlanmaya rağmen, işsizliğin 2011 yılında da yüksek seyretmeye devam edeceğini bildirdi.

IMF: İşsizlik 2011'de de yüksek kalacak

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından, IMF-Dünya Bankası toplantıları çerçevesinde hazırlanan Dünya Ekonomik Görünümü raporunun başlangıç bölümlerindeki genel değerlendirmeye göre, küresel ekonominin önündeki en önemli sorununun işsizlik olduğu vurgulandı.

Dünya ekonomisinin, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ki en derin resesyondan çıkmaya başladığının belirtildiği raporda, toparlanma hızının ise her bölgede farklı olduğu kaydedildi.

Raporda, mali krizin vurduğu gelişmiş ekonomilerin, toparlanmanın düşük seyretmesi nedeniyle, işsizliğin en büyük sorun olarak sürmeye devam edeceği ifade edildi.

IMF raporunda, İrlanda, İspanya ve Almanya örneği verilerek, İspanya ve İrlanda ekonomilerindeki daralma oranının farklı olmasına rağmen, işsizlik oranının aynı oranda arttığı, Almanya'da ise işsizliğin resesyon döneminde azaldığı belirtildi.

İşsizlikle mücadeleye öncelik verilmesi gerektiğinin belirtildiği raporda, iş piyasası kurumlarının güçlendirilmesi, istihdam yoğun sektörlerin desteklenmesi gibi bir kaç önlemin işsizliğin azaltılmasına katkı sağlayabileceği, mali sektörün onarılması ile ekonomik canlılığı sağlayacak makro ekonomik önlemlerin de önemi vurgulandı.

Sayfa Yükleniyor...