IMF: Japonya felaketin üstesinden gelir

IMF, Japonya ekonomisinin, deprem ve tsunamiden kaynaklanan zararın maliyetini karşılayabilecek kadar güçlü olduğunu bildirdi.

IMF: Japonya felaketin üstesinden gelir

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Asya-Pasifik Şefi Ken Kang, yaptığı açıklamada, ekonominin kısa vadede etkilenmesini beklediklerini, uzun vadede etki olmayacağını, ekonominin zararın maliyetini karşılayabilecek kadar güçlü olduğunu belirterek, ''Büyük zarara karşın ekonomik maliyetlerin kontrol edilebilir olduğu görüşündeyiz'' dedi. Ken Kang, enerji kesintilerinin karmaşık bir durumu olduğunu da ekledi.

Kang, nükleer reaktördeki belirsizlikler ve enerji kesintilerinin, ülke genelinde üretime zarar vererek, toparlanmaya yük olabileceğini, bunun da hanehalkı gelirlerine ve şirketlere yansıyacağını savundu.

IMF, enerjideki yenilemenin ve kamunun yeniden yapılanma harcamalarının büyümeyi sürdürmek için kritik olduğunu belirtti.

Japonya, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez enerji kesintilerine gidiyor. Bu kesintiler, bilgisayardan otomobil parçasına kadar birçok sektörde üretimde aksamalar anlamını taşıyor.

2010 yılı genelinde Japonya ekonomisi yüzde 3,9 büyüse de son veriler, son üç ayda yüzde 1,3 daraldığını ortaya koyuyor.

IMF'nin Japonya misyonunun başkanı Mahmut Pradhan ise Japonya'daki yüksek seviyedeki iç tasarrufa işaret ederek, bunun yeniden yapılandırma ihtiyaçlarının finansmanında kullanılabileceğini belirtti.

Sayfa Yükleniyor...