IMF: Krizde en kötü henüz sona ermedi

IMF Başkanı Strauss-Kahn, küresel krizin en kötüsünün henüz sona ermediğini, ancak dünyanın resesyondan yavaşça çıkmaya başladığına dair emareler olduğunu söyledi.

IMF: Krizde en kötü henüz sona ermedi

Kazakistan'ı ziyaret eden Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Başbakan Kerim Masimov ile görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, G-8 ülkeleri maliye bakanlarının, kendi ekonomilerinde istikrar işaretleri görülmeye başlandığı yorumlarına katıldığını, ancak küresel ekonominin durumunu değerlendirmede ihtiyatlı olunması gerektiğini belirtti.

Strauss-Kahn, ''Onların (G-8) tutumu şu; biz bazı yeşil filizler görmenin başlangıcındayız, ancak yine de ihtiyatlı olmalıyız. Kötünün önemli kısmı henüz geride kalmadı. IMF olarak 2010 yılının başına doğru bir düzelme göreceğimizi düşünüyoruz. 2009 zaten tamam, bu yılın kötü bir yıl olacağını biliyoruz'' dedi.

''Bu yıl küresel ekonomide büyüme yüzde 1,3 daralacak, bu Büyük Buhran'dan bu yana ilk negatif büyüme olacak. 2010 yılı daha iyi olabilir ve 2010 yılının ilk yarısında düzelme bekliyoruz'' diye konuşan Strauss-Kahn, kredi büyümesinin finansal faaliyetin düzelmeye başladığının bir işareti olduğunu ifade etti.

Strauss-Kahn, gelecek yılın ilk yarısında küresel ekonomide beklenen düzelmenin, gayrisafi yurtiçi hasılanın sağlıklı biçimde büyüme sağlaması için Kazakistan gibi gelişmekte olan ülkelere yardımcı olacağını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...