IMF: Küresel yavaşlama derinleşiyor

ABD ve Avrupa'nın sorunlarını çözmesi gerektiğini belirten IMF, küresel ekonomideki yavaşlamanın derinleştiğini kaydetti.

IMF: Küresel yavaşlama derinleşiyor

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomideki yavaşlamanın giderek derinleştiğini belirterek Nisan'dan bu yana ikinci kez büyüme tahminlerini düşürdü.

IMF, ABD ve Avrupa'daki politika yapıcıların ekonomik sorunları çözmedeki başarısızlıklarının çöküş döneminin daha uzun sürmesine yol açacağını bildirdi.

IMF bu hafta Tokyo'da yapılacak yarı yıl toplantısından önce Dünya Ekonomik Görünüm raporunu açıkladı.

IMF dünya ekonomisinde büyüme tahminini Temmuz ayındaki yüzde 3.5'ten yüzde 3.3'e düşürdü. Bu oran, 2009'dan beri görülen en düşük büyüme olacak.

Fon, 2013 için ise Temmuz'daki tahmini olan yüzde 3.9 oranını düşürerek sadece yüzde 3.6'lık bir büyüme öngördü. Fon'un tahminlerine göre ABD'de bu yıl ve gelecek yıl yüzde 2'nin biraz üstünde bir büyüme olacak. Euro Bölgesi için ise IMF bu yıl yüzde 0.4 oranında bir daralma ve 2013'te de yüzde 0.2 büyüme tahmini belirtti.

Raporda gelişmiş ekonomilerdeki küresel büyümenin işsizliği düşürmeye yetmeyecek kadar zayıf olduğu ve küçük de olsa, var olan ivmenin sadece merkez bankalarından kaynaklandığı belirtildi.

Tokyo toplantısı yaklaşırken politika yapıcılar ABD'de 2013 başında uygulanması beklenen ve "mali uçurum" olarak adlandırılan kamu harcamaları kesintileri ve vergi artışları ile, Euro Bölgesi borç krizini küresel ekonominin en büyük sorunları olarak görüyorlar.

Sayfa Yükleniyor...