IMF 'Merkez'i uyardı

Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3 büyüyeceğini öngören IMF, Merkez Bankası’nı iletişimini güçlendirme konusunda uyardı.

IMF 'Merkez'i uyardı

Uluslararası Para Fonu tarafından yapılan Madde 4 değerlendirmesi sonrasında hazırlanan 26 Eylül tarihli sonuç metnine göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3 ile daha ölçülü bir oranda büyümesi bekleniyor.

Metinde şu ifadeler yer aldı: "Makroekonomik politikalar dezenflasyon ve cari açıkta azalmayı başlattı. Türkiye, yüksek cari açık ve küresel sermaye akımlarında oynaklık nedeniyle belirgin risklerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Cari açık/GSYH oranının 2012'de yüzde 7.5'e gerilemesi olası. 2013-15 dönemi için hazırlanan orta vadeli mali planın bütçe yapısını güçlendirmesi önem taşıyor."

Merkez Bankası'nın iletişim politikasının güçlendirilmesi gerektiği belirtilen raporda gelecek yıl enflasyon ve dış açıkta ilave ılımlı iyileşmeler olabileceği belirtildi.

Ekonomik görünüm göz önüne alındığında gelecek yıl faiz dışı fazlada daha fazla bozulma olmaması hedeflenmesi gerektiği kaydedildi.

Sayfa Yükleniyor...