IMF: Tehlike dolu bir dönemden geçiyoruz

IMF Başkanı Lagarde, kriz karşısında gelişmiş ülkelerin hızla ve cesaretle hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

IMF: Tehlike dolu bir dönemden geçiyoruz

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, İngiltere'de bulunan "Chatham House" düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, gelişmiş ülkelere ekonomilerinin toparlanması ve büyümeyi canlandırmak üzere hızla harekete geçmeleri çağrısında bulunarak, ''Bugün iletmek istediğim anahtar mesaj, ülkeler hızla ve cesaretle hareket etmeli çünkü küresel tehlike dolu bir dönemden geçiyor'' dedi.

Finans sektöründe artan risklerin hızla hareket etmeyi gerektirdiğine dikkat çeken Lagarde, likidite konusundaki risklerin hafife alınmaması gerektiğini vurguladı.

Christine Lagarde, mali konsolidasyonu sağlamak için izlenen yolların ülkelere göre farklılık arz edebileceğini ifade ederek, gelişmiş ülkelerin işbirliği içinde hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Enflasyon ve resesyon riskine karşı para politikasının uyumlu olmasının elzem olduğunu kaydeden Lagarde, merkez bankalarının büyümeyi desteklemek için daha fazla önlem almaya hazır olması gerektiğini vurguladı.

Lagarde, likidite krizinin tam anlamıyla bitmediğine de işaret ederek, artan belirsizlik ve risk karşısında Avrupa'daki bazı bankaların sermayesini güçlendirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

IMF Başkanı, ABD Başkanı Barack Obama'nın dün açıkladığı 447 milyar dolar tutarındaki yeni istihdam paketinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...