IMF: Türkiye artık daha dayanıklı

IMF Türkiye Temsilcisi Lewis, Türkiye'nin önceki dönemlere göre çok daha dayanıklı olduğunu belirtti.

IMF: Türkiye artık daha dayanıklı

IMF Türkiye Temsilcisi Mark White Lewis, Türkiye'nin önceki dönemlerine göre çok daha dayanıklı olduğunu ve aktiflerde bir balon olmadığını söyledi.

Uluslararası Finans Zirvesi'nde konuşan Lewis, Türkiye'de kamu sektörü borcunun düştüğünü, daha güçlü bir finans sektörü olduğunu gördüklerini, aktifler kalitesinin yükseldiğini ve TL'ye güvenin arttığını, ticaretin çeşitlendirildiğini ve düşük reel faiz oranları olduğunu anlattı.

Lewis, "Bunlar olumlu sonuçlar. Aktiflerde de bir balon olduğunu görmüş değiliz. Bu da iyi bir şey. Gelir hızla yükseliyor. Yaşam standardının yükselmesi de iyi bir şey. Tabii ki Türkiye küresel ortamdan bağışık değildir. Dış ortama karşı duyarlıdır ama Türkiye daha önceki dönemlerine göre çok daha dayanıklı bir durumdadır" dedi.

Küresel krize de değinen Lewis, yükselen ekonomilerde daha hızlı büyüme olduğunu belirterek, yüksek düzeydeki işsizliğin devam etmesinin çok büyük etkileri bulunduğunu, bunun tüketici güveni ve özel tüketimi etkilediğini söyledi.

Lewis, düşük borçlar ve açıkların iyi zamanlarda bir ülkeyi desteklediğini, kötü zamanlarda da dayanmasına yardımcı olduğunu ifade ederek, küresel finansal güvenlik ağının önemini vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...