IMF'den Euro Bölgesi'ne koordinasyon çağrısı

IMF Başkanı Strauss-Kahn, koordinasyon sağlanamaması durumunda Euro Bölgesi'nde büyük dengesizlikler oluşabileceğini belirtti.

IMF'den Euro Bölgesi'ne koordinasyon çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn Euro Bölgesi'nde daha iyi ekonomik koordinasyonun sağlanamaması halinde büyük dengesizliklerin oluşabileceğini söyledi.

Avrupa'da entegrasyonun hızlandırılması ve finansal mimaride önemli reformların gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Strauss-Kahn, Avrupa projesinin bir üst seviyeye çıkarılması gerektiğinin de altını çizdi.

Dominique Strauss-Kahn, ABD ekonomisinin ise yakında oldukça hızlı bir şekilde büyüyeceğini söyledi.

Strauss-Kahn, küresel ekonomik krizden önemli oranda etkilenen ABD ekonomisinin esnek olduğunu vurgulayarak, nispeten hızlı bir şekilde toparlanabileceğine işaret etti.

''Ne kadar hızlı bir düzelme olacağını göreceğiz'' diyen IMF Başkanı Strauss-Kahn, ABD ekonomisinin oldukça hızlı bir büyüme kaydedeceğini ifade etti.

IMF, geçen Ekimde yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 1,5 oranında büyüyeceği tahmininde bulunmuştu. Ocak ayında öngörülerini revize eden IMF, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7 oranında büyüyeceğini belirtmişti.

Sayfa Yükleniyor...