IMF'nin raporu 'yazıya' takıldı

IMF'nin dördüncü madde konsültasyonu raporunun henüz açıklanmaması tartışma yarattı. Gecikmenin teknik yazım çalışmalarının devam etmesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

IMF'nin raporu 'yazıya' takıldı

IMF'nin dördüncü madde konsültasyonu raporunun henüz açıklanmaması tartışma yarattı. Ancak Hazine Müsteşarlığı yetkililerine göre, gecikme siyasi engelleme değil, teknik yazım çalışmalarının devam etmesinden kaynaklanıyor.

Yetkililer, yazım çalışmalarının Ağustos sonuna tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Halen rapora ilşkin madddi hatalar giderilmeye ve diğer değişiklikler karşılıklı çalışmalarla tespit edilmeye çalışılıyor.

Raporun hazır hale gelmesinin ardından kamuoyu ile de paylaşılacağı kaydediliyor.

IMF'nin yayım prosedürlerinin her ülke için farklılık gösterebildiğine işaret eden yetkililer, başka ülke raporları ile kıyaslamanın da doğru olmadığı belirtiliyor. Yazım çalışmalarının bazen IMF icra kurulu kararı sonrasına da kalabildiğ kaydediliyor.

IMF, 4'üncü madde çalışmalarının tamamlandığını duyurduğu cuma günkü açıklamasında, özet tespitlerine yer vermişti.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin gösterdiği başarılı performans övülmüş ancak buna karşılık dış belirsizlikler ile artma potansiyeli olan cari açığa dikkat edilmesi istenmişti.

Sayfa Yükleniyor...