'IMF'yle anlaşan Türkiye için bahse girerim'

OECD Genel Sekreteri Gurria, IMF'nin zor durumlarda kullanılabilecek bir imkan olduğunu belirterek, "IMF ile anlaşma piyasalar için iyi bir sinyal olur. Ben de Türkiye için kesinlikle bahse girerdim" dedi.

'IMF'yle anlaşan Türkiye için bahse girerim'

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, küresel ekonomide 2009'un kötü bir yıl olacağını, 2010'da ise zayıf bir artı büyüme ile toparlanmanın başlayacağını söyledi.

Beşinci Dünya Su Forumu'nda CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Gurria, "2010'da büyüme gerçekleşebilir ama bu zayıf olacaktır. 2010'daki zayıf artı büyüme, nihai düzelme değil, düzelme yönünde bir hareket olacak" dedi.

Gurria, bu yıl ABD, Japonya, İtalya, Fransa ekonomilerinde ciddi oranlarda küçülmeler olacağını, bu gelişmelerden Türkiye, Meksika ve Brezilya gibi ülkelerin etkileneceğini kaydetti.

Gurria, küresel ekonomiyle güçlü bağlantısı nedeniyle Türkiye'de de işsizlik sorununun artacağını belirtti.

IMF'nin zor durumlarda kullanılabilecek bir imkan olduğunu yineleyen Gurria, "Türkiye IMF'yle anlaşnayı sonuçlandırmak için iyi koşullar yakaladı. IMF ile anlaşma piyasalar için iyi bir sinyal olur. Ben de Türkiye için kesinlikle bahse girerdim" dedi.

Gurria, faiz indirimlerinin genelde canlanmaya yardımcı olduğunu ancak mevcut krizde yaşanan çok ciddi güven sorunu nedeniyle indirimlerin yeterli olmayacağını vurguladı.

Gurria, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz indirimleri için daha yeri olduğunu ve bunu mümkün olduğunca kullanacaklarını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...