IMG-Doğuş'tan Beşiktaş'la işbirliği

IMG-Doğuş, Beşiktaş Futbol Yatırımları ile stadyum projesinin tasarımı ve geliştirilmesi gibi konularda işbirliği yapılması konusunda anlaşma imzaladı.

IMG-Doğuş'tan Beşiktaş'la işbirliği

Beşiktaş Futbol Yatırımları ile dünyanın en büyük spor, moda, medya ve eğlence şirketlerinden IMG ile Doğuş Grubu’nun ortak girişimi olan IMG-Doğuş, stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Anlaşmanın imza töreninde IMG-Doğuş ortaklığı adına konuşan IMG Başkanı Michael Dolan, "IMG-Doğuş ve BJK arasındaki bu yeni işbirliğinden büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Kulüp, Türkiye’de muazzam bir geçmişe sahip ve 100 yılı aşkın süredir sayısız başarılara imza atmış. IMG-Doğuş’un Türkiye pazarındaki bilgi birikimi ve tecrübesinin, Kulüp üzerinde çok önemli ve pozitif bir etkiye sahip olacağına inanıyoruz. Bu işbirliğinin, başarılı ve uzun vadeli bir birliktelik olmasını umuyoruz" dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da yaptığı konuşmada "IMG-Doğuş'la ilk ortaklığa biz imza atıyoruz. Esas amacı pazarlama ile ilgili olandır. Artık dünya çapında bir oyuncu halini almamız gerekiyor. Burada IMG gibi bu işte uzman olan bir grupla bizim uzman olmadığımız dallarda bir işbirliği yapıyoruz. Anlaşmanın en önemli tarafı pazarlama tarafıdır. İnönü Stadı'nı yenileme kısımları da var. Bu uzun birlikteliğin ilk adımını atıyoruz" dedi.

ŞAHENK: HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
IMG-Doğuş ve BJK arasındaki işbirliğini değerlendiren Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise "IMG-Doğuş ortaklığının ilk girişimi olan bu projenin öncelikle ülkemize, Türk sporuna, Beşiktaş camiasına ve ortaklığımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

IMG-DOĞUŞ'UN İLK İŞBİRLİĞİ
Beşiktaş ile IMG-Doğuş işbirliği arasında gerçekleştirilen anlaşma ile iki taraf birçok konuda birlikte çalışacak.

Anlaşma kapsamında IMG-Doğuş, İnönü Stadı'nın tasarım ve geliştirme çalışmalarına destek vermenin yanı sıra farklı gelir kaynaklarının oluşturulmasına yönelik konseptler geliştirecek.

Hayata geçirilecek ilk projeler; yapılması planlanan Yeni Sezon Hazırlık Kampı’nın geliştirilmesine katkı sağlamak ve var olan Futbol Altyapı Akademisi’nin dünya standartlarına ulaştırılması konusunda işbirliğinde bulunmak olacak.

İmzalanan Stratejik İşbirliği Anlaşması, Beşiktaş'ın ve stadın tüm ticari haklarının, bu alanda dünyanın lider pazarlama şirketi olan IMG tarafından temsilini içeriyor. Bu kapsamda IMG; isim hakları, forma sponsorluğu, teknik sponsorluk ve resmi tedarikçileri içeren pek çok sponsorluğun geliştirilmesi konusunda da çalışmalar yürütecek.

IMG-Doğuş ayrıca, Stat Yenileme Projesi’ne ilişkin bir iş planı hazırlanması konusunda da BJK’ye destek verecek. Yeni yapılan stadyumların ticarileştirilmesinde pazar lideri olan IMG, şu anda 2014’te Brezilya’da ve 2018’de Rusya’da gerçekleştirilecek olan FIFA Dünya Kupası çerçevesinde yeni stadyumlarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Sayfa Yükleniyor...