İMKB yarım gün durdu

İMKB'de teknik sorun nedeniyle işlemlerin başlaması iki kez ertelendi. Arızanın giderilmesi sonrasında seans 14.00'te başladı.

İMKB yarım gün durdu

İMKB haftanın son işlem gününde adeta 'durdu'.

İMKB Hisse Senetleri Piyasası'nda 1. seans teknik bir nedenden dolayı durduruldu. Daha önce saat 10.25'te başlayacağı duyurulan Sürekli Müzayede işlemlerinin başlangıcı bir kez daha ertelendi.

İMKB'den yapılan açıklamada, bugün gerçekleştirilen tüm işlemler ve emirlerin iptal edileceği belirtildi.

Yoğun çalışmalar sonucu arıza giderildi ve İMKB saat 13.00'te 1. seansın 14.00'te gün başı fiyat ve marjları ile yeniden başlayacağını açıkladı. Emir ve işlem numaralarının sabah iptal edilen seansta kaldığı yerden başlayacağı belirtildi.

KAPANIŞ SEANSI DEVREYE GİRECEKTİ
İMKB'de kapanış seansı uygulaması bugün devreye girecekti. Kapanış fiyatından işlemler ve tek fiyattan işlem uygulamaları devreye alınacaktı.

Arızanın bu uygulamayla ilgili bir sorundan kaynaklanabileceği belirtiliyordu. Ancak İMKB sorunun kapanış seansıyla ilgisi olmadığnı açıkladı.

ARIZANIN NEDENİ
İMKB'den yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Bilindiği üzere İMKB Hisse Senetleri Piyasasında ilk seans bugün yaşanan teknik bir arıza nedeniyle yapılamamıştır. Bugün başlanacak olan kapanış seansı uygulamasına yönelik olarak dün gece saat 00.30'a kadar bütün üyelerimizin katılımıyla alım-satım sistemi test edilmiş ve uygulama testleri başarıyla tamamlanmıştır.

Bugün ilk seansta oluşan sorun 2 Mart 2012'de devreye alınacağı öngörülen 'Kapanış Seansı' ile alakalı olmayıp, alım satım sisteminin veri aktardığı yapının döngüye girmesi sonucu oluşmuştur. Borsaların bütünleşik bilişim mimarilerinin karmaşık yapısı sebebiyle ortaya çıkabilen sistem arızalarının bir örneği olan sorunun giderildiği düşünülmekte olup, İMKB Hisse Senetleri Piyasası bugün saat 14.00 itibarıyla işleme açılmıştır.'

Sayfa Yükleniyor...