İMKB'de tarihi rekor

Yabancı aracı kurumların alımlarıyla İMKB yüzed 2.18 yükselişle 59 bin 494 puandan kapandı.

İMKB'de tarihi rekor

İMKB-100 endeksi UBS ve Citi'nin son dönemdeki Türkiye ile ilgili değerlendirmelerinin ardından görülen yabancı alımlarının bugün daha da hızlanmasıyla kapanış zirvesini yeniledi.

İkinci seansta 59,653.43 puana kadar yükselen endeks günü yüzde 2.18 yükselişle 59,494.67 puandan tamamladı. Önceki kapanış rekorunu 14 Nisan'da 59,330.34 puan ile gerçekleştiren endeksin seans içi tarihi zirvesi ise 59,771.82 puanla 15 Nisan'da görülmüştü.

Gedik Yatırım analisti Yunus Kaya, en önemli unsurun, sıcak paranın zirve yapması olduğunu belirterek Citi, Standard Ünlü ve Merrill Lynch gibi yabancı aracı kurumların ciddi alımlar yaptığını söyledi.

Kaya, "Yerli aracı kurumlarda satış görülmesine karşın, yabancı aracı kurumların alımları birkaç gündür devam ediyor. Son dönemde yayınlanan UBS ve Citi'nin raporlarında Türkiye'nin öne çıkması alımlarda etkili oldu. Yabancı yatırımcılar tarafından kabul gördüğü anlaşılıyor" dedi.

UBS, olumlu makro ekonomik koşulların Türk bankalarını desteklediğini ve sektör üzerindeki risklerin önceki dönemlere göre azaldığını belirterek İş Bankası, Akbank, Garanti ve Yapı Kredi'nin hedef fiyatlarını yükseltmişti.

Citigroup ise, "Global Equity Strategy" başlıklı raporunda, Türkiye'yi, Rusya, Kore, Tayvan ve Tayland ile birlikte en çok önerdiği piyasalar arasında göstermişti.

Sayfa Yükleniyor...