İnegöl mobilyası Dünya Kupası'nda

Dünya çapında 150 ülkeye ihracat yapan İnegöllü mobilyacılar, 2010 Dünya Kupası'nın düzenlendiği Güney Afrika'ya yaklaşık 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

İnegöl mobilyası Dünya Kupası'nda

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, cumhuriyet dönemiyle birlikte ekonomisi gelişen ilçede, orman ürünleri alanında imalat sanayinin gelişimine paralel olarak, 1943 yılından itibaren mobilya üretimine başlandığını söyledi.        

Ayhan, zaman içinde Türkiye'nin önde gelen mobilya üretim merkezlerinden biri haline gelen İnegöl'de, mobilya ve yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren firma sayısının binin üzerinde olduğunu dile getirdi.
        
YIL SONUNDA 125 MİLYON DOLAR HEDEFİ
Ayhan, yatak ve yemek odası, koltuk takımları, aksesuar, sandalye ve benzerleriyle beraber her segmentteki ürünün İnegöl'de üretilir hale geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:       

''Ortadoğu ve Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere, Latin Amerika'dan Uzakdoğu'ya dünya çapında 150 ülkeye ihracat yapar hale geldik. 2005 yılında 41 milyon dolar olan ihracatımız, 2009'da 114 milyon dolara ulaştı. Bu yıl sonunda ise ihracatta 125 milyon doları aşmayı hedefliyoruz. Dünya Kupası vesilesiyle hedef pazarlarımızdan Afrika'ya, adeta çıkarma yaptık. Güney Afrika'ya, Dünya Kupası nedeniyle yenilenen ve yeni inşa edilen oteller başta olmak üzere, önemli ölçüde oturma grupları ve yatak takımları ihraç ettik. Bu ülkeye ihracatımız, yaklaşık 10 milyon doları buldu. Güney Afrika'daki otelleri, İnegöl mobilyası süslüyor.''
       
''ORTADOĞU İYİ PAZAR''
Ayhan, ihracat yaptıkları yerler arasında Ortadoğu ülkelerinin başı çekmesine rağmen bu bölgenin halen ''bakir pazar'' olma özelliği taşıdığına işaret ederek, coğrafi yakınlığın, Ortadoğu pazarının önemini artırdığını bildirdi.        

Bu ülkelere yönelik tanıtım faaliyetlerini artırmalarına paralel olarak Ortadoğu'ya ihracatlarının, diğer bölgelere göre daha hızlı geliştiğini belirten Ayhan, geçmişte klasik modellerin revaçta olduğu bölgede, özellikle İran, Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan, İsrail, Fas ve Cezayir'de modern tasarımların da ilgi görmeye başladığını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...