İneklere "yaşam koçu"

İnekler için üretilen akıllı tasma sayesinde, ineklerin sağlık durumları, beslenme biçimleri, günlük hareketleri, süt verme oranları anlık olarak raporlanıyor. Çiftlik sahibi bu bilgileri anlık olarak görebiliyor.

İneklere "yaşam koçu"

İneklerin süt verimliliğini artırmak için akıllı tasma geliştirildi.

Kurtsan Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kurt, tasmanın ineklerin adeta “yaşam koçu” olduğunu belirterek, tasmalar sayesinde sürünün süt verimliliğini yaklaşık yüzde 15 arttırmanın da mümkün olduğunu belirtiyor.

Kurt, akıllı tasmayı özellikle sürü verimliliğini arttırmak isteyen çiftlik sahiplerinin tercih ettiğini belirtiyor.

İNEĞİN SAĞLIK DURUMUNU İLETİYOR

İstatistiklere göre sağlıklı bir ineğin, her gün 8-9 saat geviş getirdiğini ve bu sürenin hayvanın sağlığı ve genel durumu hakkında en net gösterge olduğunu ileten Kurt, akıllı tasmada bulunan sensörler sayesinde hayvanların günlük geviş getirme verisinin kaydedilerek rapor haline getirildiğini belirtiyor.

İneklere "yaşam koçu" - 1

“Bir inek hastalanmak üzereyse, akıllı tasma bunu öncesinde yani hastalık olmadan, süt üretimi azalmadan önce tespit ederek çiftlik sahibine bilgi veriyor. Böylelikle önleyici tedbirler alınabiliyor, erken tedavi imkanı oluşarak, hayvanların daha uzun ve daha kaliteli bir yaşam sürmesi sağlanıyor” diyen Kurt, ineklerin beslenme biçimlerini de bu akıllı tasma sayesinde inceleyebildiklerini söylüyor.

NE KADAR SÜT VERDİĞİ TAKİP EDİLİYOR

“İneklerin yemini beğenip beğenmediğini, ne kadar süt verdiğini ve yaptığı tüm fiziksel aktiviteler takip edilebiliyor.” diyen Ahmet Kurt, elde edilen veriler doğrultusunda hayvanların tüm ihtiyaçlarının anında karşılanabildiğini vurguluyor.

KENDİNİ İNEK SANAN KÖPEK

Sayfa Yükleniyor...