ING: Bizi en çok Türkiye heyecanlandırıyor

ING Grubu'nun 17 ülkeden sorumlu yöneticisi Cesar Gonzalez-Bueno, ''Türkiye bizi en çok heyecanlandıran ülkeler arasında birinci sırada'' dedi.

ING Grubu'nun 17 ülkeden sorumlu Doğrudan ve Uluslararası Bireysel Bankacılık Avrupa Bölge Başkanı Cesar Gonzalez-Bueno, ING Grubu'nun, Amsterdam'daki tarihi Herengracht Merkezi'nde Türkiye'den gelen gazetecilerle bir araya geldi.

Türkiye'nin sahip olduğu potansiyel sebebiyle, sorumlu olduğu 17 ülke arasında en öncelikli sırada olduğunu belirten Cesar Gonzalez-Bueno, Türkiye'yi büyük hamleler yapacak ve tek bir sıçramayla rakiplerini geçecek bir ülke olarak niteledi.

''Türkiye bizi en çok heyecanlandıran ülkeler arasında birinci sırada...'' diyen Gonzalez-Bueno, Türkiye'nin kişisel olarak da yönetim ilgisini yönlendirdiği ve gelecekle ilgili heyecan verici bir ülke olduğunu kaydetti.

Türkiye yönetiminin başına bir Türkün gelmesini istediklerini dile getiren Cesar Gonzalez-Bueno, bir gazetecinin bir süre önce görev yapan Türk CEO yerine atama yapıldığını ancak şimdi yeniden Türk CEO planının mı olduğunu sorması üzerine ING Bank CEO'su Wilfred Nagel'in orta vadede çok iyi tercih olduğunu, zor ve karışık zamanlarda en güvenilen ve tanınan isimlerin görevlendirildiğini ancak, tarih vermemekle birlikte genel eğilimlerinin yerel CEO'ların başa gelmesi yönünde olduğunu yineledi.

Bir gazetecinin ''Aradığınız kalitede Türk yönetici bulamadınız mı yoksa pahalı mı geldi?'' sorusu üzerine Gonzalez-Bueno, ''Bana yeteri kadar yetenekli yönetici bulamadık dedirtemezsiniz. Türkiye bankacılık anlamında çok yüksek kalitede... Diğer bankalarda gördüğümüz kalite de takdire şayandır. Ama ileride yerli bir yönetim düşünüyoruz'' dedi

Oyak Bank'ın satın alımından sonra, asker kökenli müşterilerin o dönemdeki tepkilerini hatırlatarak müşteri portföyünde değişik olup olmadığı sorusuna da Gonzalez-Bueno, bir geçiş ve değişim olduğunu kaydetti.

Burada söz alan ING Bank CEO'su Wilfred Nagel, soruyu, ''Tamamen değişmedi, yeni müşteriler geldi ama büyük bir değişiklik yok'' diyerek yanıtladı.

85 MİLYON MÜŞTERİYE HİZMET VERİYOR
Bankacılık, yatırım, hayat sigortası ve bireysel emeklilik dallarında faaliyet gösteren Hollanda kökenli ING Grubu 40'tan fazla ülkede bireysel ve kurumsal 85 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyor.

105 bin çalışanı bulunan ING Grubu, 2007 yılında Oyak Bank'ın yüzde 100 hissesini satın alarak Türkiye pazarına girmişti. 7 Temmuz 2008 tarihinde faaliyete başlayan ING Bank, 329 şubesiyle Türkiye'de bireysel, KOBİ ve ticari, kurumsal bankacılık ve özel bankacılık segmentlerinde hizmet veriyor.''

ING Bank Türkiye'nin başlıca büyüme alanları arasında konut kredileri, KOBİ ve ticari bankacılık, kurumsal bankacılık, proje finansmanı, sigorta ve emeklilik hizmetleri yer alıyor.

Verilen bilgi notuna göre, ING Bank ''Şube sayısına göre Türkiye'nin 7. özel bankası, Türkiye'nin 10'uncu büyük ATM ağına sahip, toplam aktif, toplam kredi hacmi ve toplam mevduat hacmine göre 7'nci büyük özel banka, personel sayısına göre 10'uncu büyük banka'' konumunda bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...