İngiltere'de 30 yılın en büyük daralması

İngiltere ilk çeyrekte yaklaşık 30 yılın en büyük oranıyla yüzde 1.9 daraldı.

İngiltere'de 30 yılın en büyük daralması

İngiliz ekonomisindeki küçülme yılın ilk çeyreğinde de sürdü ve yüzde 1.9 oranında daraldı.

Ulusal İstatistik Ofisi'nin gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) verilerine dayandırılan açıklamada, küçülmenin beklenen de de daha yüksek ortaya çıktığı belirtilirken, bu dönem için beklentilerin İngiltere ekonomisinin yüzde 1.5 civarında küçülmesi yönünde olduğu hatırlatıldı.

Yılın ilk çeyreğinde ortaya çıkan ekonomik küçülmenin, 1979 yılının üçüncü çeyreğinde ortaya çıkan küçülme oranından bu yana görülen en yüksek oran olduğu da vurgulandı.

2009 yılının ilk çeyreğindeki gerileme ile birlikte İngiltere'deki üç aylık büyüme oranlarında birbirini izleyen biçimde üçüncü kez küçülme kaydedildiği de belirtiliyor.

KREDİ NOTU KIRILABİLİR
Bu arada İngiltere'nin yatırım statüsünün en üst basamağı olan AAA'yı kaybedebileceği bildirildi. İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Moody's ve Standard & Poors'un, İngiltere'nin kredi notunu incelemeye aldığını kaydetti.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının harekete geçmesinde, İngiltere'de bütçe dengesinin bozulması etkili oldu. İngiltere hükümeti, ülkenin borç/milli gelir oranının gelecek beş yıl boyunca yüzde 5'in üzerinde seyredeceğini öngörmüştü.

Sayfa Yükleniyor...