İnşaat dünyası yasta!

Ünlü işadamı Eser Tümen, Maldivler’deki tatili sırasında rahatsızlanarak vefat etti.

İnşaat dünyası yasta!

STFA’nın kurucuları Fevzi Akkaya ile Sezai Türkeş’in sağ kolu olarak iş dünyasına adım atan ve başkanı olduğu TML İnşaat’la Afrika, Asya, Avrupa olmak üzere 3 kıtada 3 milyar doların üzerinde projeye imza atan işadamı Eser Tümen hayata veda etti.

Eser Tümen’in eşi Samra Tümen ve kızı Aslı birlikte Maldivler’de tatile gittiği ve orada geçirdiği rahatsızlık sonucu hayata gözlerini yumduğu öğrenildi.

Tümen’in cenazesi bugün Türkiye'ye getiriliyor.

LİBYA PROJELERİYLE DİKKATLERİ ÇEKMİŞTİ
Esra, Aslı ve Mert adında 3 çocuk sahibi olan 65 yaşındaki Eser Tümen, STFA’nın kurucuları Fevzi Akkaya ile Sezai Türkeş’in sağ kolu hatta manevi oğulları olarak iş dünyasında önemli bir yer tutmuştu.

1992 yılında 4 mühendis olarak TML’i kuran, vefatına kadar şirketin başkanlığını yürüten Eser Tümen’in şirketi özellikle Libya’da yaptığı projelerle dikkat çekti.

3 MİLYAR DOLARLIK İŞ YAPTI
Tümen, TML’le Libya’nın yanı sıra Suudi Arabistan, İran, Tunus, Rusya ve Türkiye’de metrodan tünele, üniversiteden altyapı yatırımına kadar 3 milyar doların üzerinde işe imza attı. TML’nin halen faaliyet gösterdiği ülkeler arasına Azerbaycan, Gürcistan, Bosna ve Hersek de katıldı.

Tümen’in şirketi TML, 2008 yılında uluslararası inşaat dergisi ENR tarafından hazırlanan ’dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhitlik firması listesi’ne de girmişti.

Sayfa Yükleniyor...