İnsanlık İçin Mimarlık

Singapur Mimarlık Enstitüsü (SIA) ve İnsanlık için Habitat (Habitat for Humanity) yeniden dönüştürülebilir konut için uluslararası fikir yarışması düzenliyor.

İnsanlık İçin Mimarlık

Lee Vakfı’nın desteklediği Archifest’09 kapsamında düzenlenen etkinliklerden bir tanesi olan yarışmanın son katılım tarihi 1 Ekim 2009.

Yarışmanın ana teması: “Dünyada her yıl meydana gelen doğal felaketler, konut ve barınma alanında yeni çözümleri gerektiriyor. Çoğu felakette, evler yıkılıyor ve geride sayısız evsiz insan bırakıyor. Bu felaketlerden sonra ilk iş, genelde çadırdan oluşan geçici barınma olanakları sunmak oluyor. İkinci aşamada bunları prefabrik evler izliyor. Kalıcı barınma olanağı, felaketin meydana geldiği günden aylar sonra uygulamaya konuyor.” olarak belirlendi.

Yarışmanın amacı
Doğal afetlerin gerçekleştiği bölgelerde uygulanabilmek üzere prototip bir konut önerisi tasarlamak. İlk olarak geçici bir barınma fikri oluşturmak, daha sonra da bu fikrin kalıcı bir konut strüktürüne “geri dönüşümü”nü sağlamak.

Kalıcı konutlara dönüştürülebilen geçici barınak tasarımları için yaratıcı ve orijinal fikirleri teşvik etmek. Amaca uygun, uygulanabilir, mobil konut örnekleri geliştirmek ve bu kapsamda “İnsanlık için Mimarlık” temasını tamamlayıcı tasarımlar sunmak.

Kriz sonrası kısa vadeli ihtiyaçların yanısıra uzun vadede kalıcı barınma çözümlerini teşvik etmek, böylece acil durumlarda yardım sağlamak aynı zamanda da sosyal ve toplumsal gelişimi bir bütün olarak ve sürdürülebilir biçimde desteklemek.

Yarışma tüm mimarlara, tasarımcılara, öğrencilere, bireylere; tek veya grup halinde katılıma açık.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...