Ipsos'tan 'gündelik hayatın demokrasisi'

Türkiye’de toplumsal araştırmaları yeni ve kurumsal bir düzeye çıkarmayı amaçlayan Ipsos KMG Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, kamu, üniversiteler ve özel sektöre hizmet verecek ortak çalışmalarda bulunacak.

Türkiye’nin en büyük araştırma kuruluşu Ipsos KMG, sosyal araştırmalar alanındaki faaliyetlerini kurumsallaştırarak enstitüye dönüştürüyor.

9 Kasım'da Ankara’da gerçekleştirilecek bir konferansla Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Türkiye Bölümü faaliyetlerine başlıyor.

“Gündelik Hayatın Demokrasisi” sözüyle yola çıkılan ve NTV’nin basın sponsoru olduğu konferansta Türkiye’de yurttaş eğilimlerinin dünyadan nasıl farklılaştığı; dünyada kamunun sosyal araştırmalardan nasıl yararlandığı; siyasi pazarlama ve siyasi araştırmalar; siyasal tercihleri belirleyen etmenler ve son dönemde oy tercihlerine etki eden faktörler tartışılacak.

Konferans başkanlığını Ipsos KMG CEO’su Vural Çakır gerçekleştirecek. Ipsos Sosyal Araştırmalar Global Direktörü Bobby Duffy, Ipsos KMG Sosyal Araştırmalar Direktörü Tonguç Çoban, Ipsos MORI Siyasal Araştırmalar Direktörü Helen Cleary, T.C. Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Ayşen Gürcan ve Ipsos KMG Kalitatif Araştırmalar Direktörü Sabiha Örünğ konuşmacılar arasında yer alacak.

Ipsos KMG Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün kuruluşu ile ilgili olarak Ipsos KMG CEO’su Vural Çakır toplumsal araştırmalardaki dönüşüm sürecine dikkat çekerek şunları söyledi; “Demokrasinin derinleşmesi, kamu ve sivil toplum kaynaklarının etkin kullanımının artması ve topluma karşı sorumlu olan kuruluşların ölçülebilir hale dönüşmesi sosyal araştırmaların temel misyonunu oluşturmaktadır. Demokrasiyi seçim demokrasisi olmaktan çıkartıp günlük hayatın demokrasisi haline dönüştürmeliyiz. Bu da ancak nesnel toplumsal araştırmaları yönetim sisteminin doğal bir parçası haline getirmekle mümkün olacak. Ülkemizde de Kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimler toplumsal araştırma kültürünü kazanmak aşamasına geldi. Ipsos KMG Sosyal Araştırmalar Enstitüsü siyasal ilişkilerle değil profesyonel kurallarla hareket eden, güçlü araştırma altyapısı ve uluslararası bilgi birikimi ile toplumsal araştırmalardaki bu dönüşüm sürecine öncülük yapacak”

Sayfa Yükleniyor...