İş Bankası Azerbaycan kapısında bekliyor

İş Bankası Genel Müdürü Özince, "Azerbaycan'da bile bir şube açma konusunda bu kadar beklediğimize bakılırsa, biz demek ki çok liberal ve davetkar davranmışız" dedi.

İş Bankası Azerbaycan kapısında bekliyor

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 2010 yılında sadece bankanın 300 milyon lira, grup olarak ise her yıl 1 milyar lira civarında yatırım bütçelerinin olduğunu söyledi.

Özince, "2010 yılında sadece bankanın 300 milyon liranın üzerinde yatırım bütçesi var. Şişecam'ın bunun iki katı civarında. Yani grup olarak yatırım bütçemiz her yıl milyar lira civarındadır. Kriz dinlemeyip her ortamda yatırım yaparız" dedi.

Özince, bir ülkenin İş Bankası grubuna kapısını açması durumunda oraya sigortacılıktan kalkınma bankacılığına, gayrimenkul yatırım ortaklığından leasingine, hatta camına kadar her alanda yatırım yapmayı isteyeceklerini ifade etti.

Şube açmaya ülke otoritelerinin genellikle sıcak bakmadığını ifade eden Özince, "Ama bizim de her ülkede birer banka alıp da koleksiyon yapacak halimiz yok... Azerbaycan'da bile bir şube açma konusunda bu kadar beklediğimize bakılırsa, biz (Türkiye) demek ki çok liberal ve davetkar davranmışız. Bu iyi birşey. Ama burada mütekabiliyet dahil her türlü unsuru dikkate almak lazım.

Bugün Avrupa ve Amerika'da Türk bankalarına aynı hüsnü kabulün gösterildiği kanaatinde hiç değilim. Bilâkis bizim yurtdışındaki bankalarımıza daima yabancı banka muamelesi yapılıyor. Halbuki biz birçok yabancı bankayı bile bağrımıza bastık" diye konuştu.

Özince siyasete ilişkin değerlendirmelerinde ise şunları söyledi: "İşadamları bir tarafta serbest piyasa ekonomisinde serbestliği sonuna kadar savunurken, siyasetteki serbestiden mi korkacak? Böyle bir saçmalık olmaz. İster koalisyon, ister azınlık hükümeti olur... Şu anda iktisadi açıdan Türkiye'nin göreceli bir iyi yönetim dönemi yaşadığını düşünüyorum. Ama bu demek değildir ki bu performansı başkası gösteremez''.

Özince adına ister mali kural, ister IMF kuralları denilsin, geleceğe dönük makro ekonomik sonuçları etkileyecek her türlü politikanın açık, sürprize meydan vermeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sayfa Yükleniyor...