İş Bankası’ndan Brent Petrole Yatırım Fırsatı

Siz de Brent Petrol Fonu’na yatırım yapın, petrol fiyatları yükselirken kazanın düşerse de anaparanızın %100’ü korunsun.

İş Bankası’ndan Brent Petrole Yatırım Fırsatı

İş Bankası, alternatif varlıklara yatırım yaparken risk almak istemeyen yatırımcılara yüzde 100 Anapara Korumalı Brent Petrol Fonu’nu sunuyor.

Ham petrol, niteliğine ve çıkarıldığı bölgeye göre dünya piyasalarında çeşitli isimler altında sınıflandırılıyor. Kuzey Denizi’nden çıkan nispeten yüksek kaliteli ham petrolün oluşturduğu Brent Petrol kategorisi, dünya genelinde alım-satımı yapılan ham petrolün hacim bakımından en büyük sınıfını oluşturuyor.

Fon, 11 aylık vadesinin sonunda, Brent Petrolün değerinde oluşacak artıştan yatırımcılarına getiri sağlamayı ve aynı zamanda Brent Petrol yatırımının riskini düşürmeyi amaçlıyor. Brent Petrol fiyatının %35’e kadar bir oranda artması halinde, yatırımcılar söz konusu artış oranında kazanç sağlayacaklar. Fiyatın, vade içinde herhangi bir gün başlangıç değerinin %35 ya da daha fazla üzerine çıkması durumunda, Brent Petrolün vade sonu değerine bakılmaksızın yatırımcılar vade sonunda %13’lük getiri elde etmeye hak kazanacaklar. Brent Petrolün vade sonundaki fiyatının vade başındaki fiyatına göre daha düşük olması ve vade içinde hiçbir gün %35 veya daha fazla artmaması durumunda ise yatırımcılara %100 anapara koruması sağlanacak. Fon, Brent Petrolün Amerikan Doları cinsinden fiyatını baz alarak, yatırımcılarının kur riski almalarını da engellemiş oluyor.

Brent Petrolün küresel finans piyasalarında en fazla işlem gören emtialar arasında yer aldığını hatırlatan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, “Yeni fonumuz sayesinde yatırımcılar, normal koşullarda uluslararası piyasalarda yüksek düzeyde komisyon ödeyerek yatırım yapabilecekleri Brent Petrole, herhangi bir alım komisyonu ödemeksizin yatırım yapabilecekler. Yüzde 100 anapara koruması da fiyatın düşmesi olasılığına karşı yatırımcılara güvence sağlayacak” diye konuştu.

2-7 Aralık tarihleri arasında halka arz edilecek fonun alımı için alt limit 1.000 TL olacak. Erken çıkış komisyonu bulunmayan Fon, İş Bankası şubelerinin yanı sıra, İnternet Şubesi’nden de kolaylıkla satın alınabilecek.

Ayrıntılı bilgi için: isbank.com.tr

Sayfa Yükleniyor...