İş Bankası'ndan 'milyar dolarlık miras' yanıtı

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Atatürk'ün manevi torunlarının 1 milyar dolarlık miras talebine yanıt verdi.

İş Bankası'ndan 'milyar dolarlık miras' yanıtı

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocuklarının miras payı almadığı iddiasıyla CHP ve Türkiye İş Bankası'na 1 milyar dolar talepli ihtarname çekmesinin yankıları sürüyor.

İş Bankası'nın Antalya'da düzenlediği 'Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nda konuşan Genel Müdür Adnan Bali konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bali, Atatürk'ün manevi torunlarının miras talebiyle ilgili olarak, "İş Bankası bakımından vasiyetname neyi ifade ediyorsa bu şekilde davranılmıştır "dedi.

CHP: BORCUMUZ YOK
Atatürk'ün manevi torunlarının talebi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da Atatürk'ün vasiyetine atıfta bulunarak yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Atatürk’ün vasiyetine göre Atatürk’ün sahip olduğu ‘nukuk ve hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından’ nemalandırılmaktadır. Atatürk vasiyetinde ‘Her seneki gibi nemadan nispetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, Makbule’ye ayda bin, Afet’e 800, Sabiha Gökçen’e 600, Ülkü’ye 200 Lira ve Rukiye ile Nebile’ye şimdiki yüzer lira verilecektir’ emrini vermiştir. Kalan miktarın ise Türk Tarih ve Dil Kurumlarına tahsis edileceğini buyurmuştur. Büyük Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği tarihten itibaren CHP bu görevini eksiksiz olarak sürdürmektedir. Nitekim Sayın Ülkü Adatepe yaşadığı müddetçe kendisiyle de istişare halinde olunmuş, ne kadarlık bir meblağ istediği kendisine sorulmuş ve bu meblağ oranında ödemelerin yapılması sağlanmıştır. Bu itibarla kendisine herhangi bir borcumuz bulunmamaktadır. " denildi.

1 MİLYAR DOLAR TALEP ETTİLER
Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocukları Ahmet Kemal Doğançay ve Ali Kemal Doğançay, annelerinin mirasını alamadıklarını öne sürerek İş Bankası ve CHP'ye ihtar göndermiş ve 1 milyar dolarlık alacağın ödenmesini talep etmişlerdi.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM'DA

Sayfa Yükleniyor...