İş dünyasının 15 Temmuz mesajları

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin mesaj yayınlayan iş dünyası, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. 15 Temmuz’da olduğu gibi tüm engellerin ortak bilinçle aşılabileceğini vurguladı. İşte o mesajlar...

İş dünyasının 15 Temmuz mesajları

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne ilişkin mesaj yayınlayan iş dünyası birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Koç Holding AŞ’den yapılan açıklamada, "Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir" denildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: Bugün Koç Topluluğu’nun ana ilkesi olarak benimsediğimiz, kurucumuz Vehbi Koç’un şu sözleri geleceğimize de ışık tutmaktadır:

İş dünyasının 15 Temmuz mesajları - 1 Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç

Benim anayasam şudur: Devletim ve ülkem var oldukça ben de varım. Demokrasi varsa hepimiz varız. Memleketimizin ekonomisini kuvvetlendirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermeliyiz. Ekonomimiz güçlendikçe demokrasi daha iyi yerleşir, dünyadaki itibarımız artar.

İş dünyasının 15 Temmuz mesajları - 2 Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı

"HER ALANDA YATIRIM YAPMAYI SÜRDÜRDÜRDÜK"

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise yayınladığı mesajda 15 Temmuz 2016 tarihinin en önemli sonucunun birlik ve beraberliğin değerini bir kez daha derinden hissedilmesi olduğunu aktardı. Sabancı, şunları kaydetti: Ülkemizin karşılaştığı tüm zorlukları, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi, ortak bir bilinçle aşabileceğimize ve hepimizi daha aydınlık günlere taşıyacak ortak hedeflere ancak ‘biz’ olarak koşabileceğimize yürekten inanıyoruz.

İş dünyasının 15 Temmuz mesajları - 3 Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı

"GELECEĞİMİZ İÇİN DAHA BÜYÜK DEĞER ÜRETMELİYİZ"

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da; "15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde, vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasi için canını vermiş bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ülkenin yüz yüze kaldığı tehditlere bedenleriyle siper olan vatandaşlara karşı herkesin sorumluluk taşıdığını vurgulayan Eczacıbaşı, yaşananların tekrarına izin verilmemesi, ülke ve gelecek için daha büyük değer üretilmesi, bir gün öncesinden daha iyi olmak üzere yorulmadan ve kararlılıkla çaba gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

İş dünyasının 15 Temmuz mesajları - 4 Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın

"OMUZ OMUZA VEREREK KISA SÜREDE ATLATTIK"

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise yaptığı açıklamada, "15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini, omuz omuza vererek çok kısa sürede atlattık. Yol göstericimiz Cumhuriyet’imizin en temel yapıtaşı demokrasi oldu" dedi.

İş dünyasının 15 Temmuz mesajları - 5 Orka Holding Başkanı Süleyman Orakçıoğlu

"KENDİNİ SİPER EDENLERE MİNNET BORÇLUYUZ"

Orka Holding Başkanı Süleyman Orakçıoğlu da darbe girişiminin başarılı olması halinde Türkiye’nin 50-60 yıl geriye gideceğini ifade ederek, darbeyi durdurmak için kendini siper edenlere Türk milletinin minnet borçlu olduğunu söyledi.

İş dünyasının 15 Temmuz mesajları - 6 APG İnşaat Yatırım İcra kurulu Başkanı Murat Kalsın

"TÜRKİYE PROBLEMSİZ ATLATTI"

APG İnşaat Yatırım İcra Kurulu Başkanı ve İTO Başkanı Yardımcısı Murat Kalsın: Milletin birliği ve devletin bütünlüğüne kastedilmeye çalışılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Halkın demokrasi ve özgürlüğüne darbe vurmaya çalışan bir grubun gerçekleştirmeye çalıştığı bu menfur olayı milletimiz, hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla bertaraf edildi. Hain darbe girişiminin üzerinden geçen bir yılda Türkiye, hükümetin aldığı yerinde önlemlerle yaşanabilecek krizleri yaşanmadan atlattı. Başta gayrimenkul sektörünün başlattığı kampanya seferberliği ile ekonomik şoklar da önlendi. Açıklanan düzenlemeler ile iç tüketimin teşviği sağlandı. Böylece ekonomimiz şokları kısa sürede geçiştirdi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • 15 Temmuz
  • Ekonomi
  • Şirketler

Sayfa Yükleniyor...