İş dünyası B-20'den beklentilerini açıkladı

Türkiye’nin dönem başkanlığını yürüteceği G-20'nin iş dünyası ayağı B-20 İstanbul'da toplandı. Toplantının açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, özellikle KOBİ'ler ve kadınların iş hayatına katılımı üzerinde durdu. İş dünyası da B-20'den beklentilerini dile getirdi.

İş dünyası B-20'den beklentilerini açıkladı

İSTANBUL - Dünyanın en güçlü 20 ekonomisindeki iş çevrelerinin temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi.

G-20 çatısı altında oluşturulan çeşitli başlıklardan biri de iş dünyası oldu.

İş dünyasını temsil eden “Business 20” ya da B-20 toplantısının başkanlığını Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptı.

20 üye ülke ve 17 davetli ülkeden temsilcilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yaptı.

BABACAN'DAN 'W-20' ÖNERİSİ
Başbakan Yardımcısı Babacan, kadınların iş hayatına katılımı için öneri getirdi.

Ali Babacan, “Türkiye dönem başkanı olarak yeni bir hat açmak istiyoruz. W-20 yani kadın 20. Nedir bu? Kadınların iş dünyasındaki etkinliğinin artması için neler yapabiliriz? G-20 masasındaki liderler bu konuda ne kararalar almalı?” dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, ekonomik gelişme için “güven” unsuruna dikkat çekti.

'GÜVEN YOKSA İSTİHDAM MÜMKÜN DEĞİL'
Babacan, şöyle konuştu: “Biz kapalı odalarda maliye politikalarıyla ilgili, para politikaları ile ilgili, yapısal reformlarla ilgili ne yaparsak yapılım, ne kararlar alırsak alalım, eğer bunu iş alemine bir yansıması yoksa ve eğer iş alemi bu politikaları sahiplenmiyorsa, inanmıyorsa, en önemlisi güvenmiyorsa büyüme de istihdam da mümkün değil.”

İŞ DÜNYASININ B-20'DEN BEKLENTİLERİ
B-20'nin Altyapı ve Yatırımlar Grubu Başkanlığı'nı üstlenen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, bankacılık sektörünün önemine vurgu yaptı.

Şahenk, “Türkiye'deki yerel bankaların oluşturduğu güvenle ülkeye daha fazla uluslararası banka geliyor. Dünya genelinde güvenilebilir ve finanse edilebilir projelerin mutlaka yaratılması gerekiyor. para var ama açıklık olmalı. İnsanların yatırım yapabileceğini anlaması lazım” dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise B-20 de "Ticaret Grubu"nun başkanlığını yapacak.

Sabancı, iş dünyasının en büyük önceliğinin "sürdürülebilir" ve "yeşil" bir büyüme olduğunu vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...