İş dünyası yeni tedbirler için ne diyor?

12 sektöre destek sağlayan teşvik sisteminin iş dünyasındaki yankıları genelde olumlu oldu. Tekstilciler "Bu şartlarda fabrika taşınmaz" diyor.

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı teşvik sistemi ve istihdam paketinin iş dünyasındaki yankıları farklı oldu.


Bazıları daha fazla önlem olması gerektiğini belirtirken, iş dünyası tedbirleri genellikle olumlu karşıladı.

İş dünyasının tedbirlere yönelik görüşleri şöyle...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni teşvik ve istihdam paketinin, yasanın, Türkiye'nin yalnızca krizden çıkmasına yardımcı olmayacağını, aynı zamanda orta ve uzun vadede rekabet gücünün artışına çok büyük katkıda bulunacağını kaydetti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye'nin orta vadede ekonomik krizin etkilerinden sıyrılmasında önemli katkısı olacağı görüşünü taşıdıklarını bildirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, açıklanan pakette yer alan teşviklerle, Türkiye'nin yüksek teknolojili mal üreten bir ekonomiye dönüşmesi hedefinin örtüştüğünü belirtti.

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah  Kiğılı, açıklanan teşvik tedbirlerinde fevkalade doğru adımlar atıldığını  belirterek, "Bundan sonra bu teşvik tedbirlerinin hareket kazanacağı ve bunların hızlanacağı kanaatindeyim. Hükümete ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

İSO: DAHA GÜÇLÜ TEDBİRLER GEREKLİ
Pakete daha temkinli yaklaşanlar da oldu. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, hükümetin açıkladığı yeni teşvik ve istihdam paketini olumlu karşıladıklarını belirterek, daha güçlü teşvik tedbirlerini beklediklerini söyledi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ahmet Nakkaş, yeni teşvik paketindeki desteklere rağmen özel sektörün mevcut üretim kapasitesi, mevcut istihdamın ve mevcut kredilerin korunmasına yönelik destek ihtiyacının halen sürdüğünü kaydetti.

İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle ise, ''Tekstilcilerin bu şartlarda taşınmayı düşüneceklerini zannetmiyorum. Özellikle tekstil sektöründe, halen faaliyetlerini sürdüren firmaların desteklenmesi noktası eksik kalmıştır'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...