İş dünyasından İstanbul'daki terör saldırısına tepki

İş dünyası, İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

İş dünyasından İstanbul'daki terör saldırısına tepki


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınlarında gerçekleşen terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Dün gece İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısı ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu insanlık suçu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların acil şifaya kavuşmasını umuyoruz. Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır." ifadelerine yer verildi.

Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Bu saldırılar ne polis teşkilatımızı ne de milletimizi sindiremeyecektir." dedi.

Olpak, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi hedef alan bu menfur saldırıyı lanetlediklerini belirterek, "Çok sayıda polis kardeşimiz ve sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Birçok polis kardeşimiz de yaralanarak gazi unvanını aldı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı. 

Olpak, şunları kaydetti:

"Millet olarak, iş adamıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, işçisiyle, öğrencisiyle hep birlikte polisimizin destekçisiyiz. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin her zaman yanındayız. Bu mübarek kutlu doğum gününde tüm şehitlerimizi rahmetle yad ederek Türkiye’ye #PolisiminYanındayım etiketiyle polisimize destek olma çağrısı yapıyoruz. Sokağımızda, mahallemizde, iş yerimizde, trafikte görev yapan onurlu polis teşkilatımızın yanındayız. Bu saldırılar ne polis teşkilatımızı ne de milletimizi sindiremeyecektir. Milletimizin başı sağ olsun."



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar da açıklamasında, "Nasıl ki, dün, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde sağlanan birlikle ulusal bağımsızlığımıza kavuştuysak, bugün de aynı toplumsal birlik ve bütünlükle terörün üstesinden gelecek güce, dirayete inanca sahip bir milletiz. Terörün ve kirli oyunların karşısında bu dik duruşumuzu göstereceğiz, yılmayacağız, inancımızı kaybetmeyeceğiz. Türkiye, asla karanlık senaryoların platosu olmayacak, aydınlık yarınların örnek ülkesi olacaktır. Bu inancımızla çalışmaya, üretmeye, yaşamaya devam edeceğiz. Bu hain saldırılarda yaşamını yitiren güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ise şunları kaydetti:

"İstanbul Beşiktaş’ta meydanagelen hain terör saldırısını lanetliyor, yaralananlara acil şifa,şehitlerimizeAllah'tan rahmet,acılarını yürekten paylaştığımız yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Birliğimizi, devletimizi ve insanımızı hedef alan, milletimizi yılgınlığa sürüklemeyi amaçlayan saldırılara karşı dimdik ayaktayız. Milletimiz 15 Temmuz ve öncesinde de defaten gösterdiği gibi teröre asla boyun eğmeyecek ve terörü hezimete uğratacaktır.Ülkemizin önünükanlı oyunlarla kesmeye çalışanlara karşıdevletimizin yürüttüğü kararlı mücadelenin yanındayız. Vatanımızı ve birliğimizi koruyacağızve üzerimize düşenleri yapacağız."

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise İstanbul'da gerçekleştirilen hain saldırıyı şiddetle lanetlediklerini ve hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dilediklerini bildirdi. 

Zeytinoğlu, "Bu tür saldırıların ülkemizin milli birlik ve beraberliğine karşı işlenmiş insanlık dışı eylemler olduğunu hatırlatırken, terörün her türlüsüne karşı uluslararası camianın birleşmesi ve bu sorunu en acı bir şekilde deneyimlemiş ülkelerden olan Türkiye ile özellikle AB'li dostlarımızın dayanışma içinde olup, terör ile mücadelemizde ortak hareket etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Sayfa Yükleniyor...