İş dünyası OHAL kararını değerlendirdi

İş dünyasından bazı temsilciler Bakanlar Kurulu'nda alınan olağanüstü hal (OHAL) kararını değerlendirdiler.

İş dünyası OHAL kararını değerlendirdi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Bakanlar Kurulu'nda alınan olağanüstü hal (OHAL) kararının Türkiye'nin huzuru ve devletin bekası adına alınmış yerinde bir karar olduğunu belirtti.

Çağlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Olağanüstü dönemler, olağanüstü yönetimi gerektirir. İş dünyası olarak olağanüstü şartların, ancak olağanüstü tedbirlerle bertaraf edileceğini biliyoruz. Bu çerçevede, ülke genelinde ilan edilen üç aylık olağanüstü hal, ülkemizin huzuru ve devletin bekası adına alınmış yerinde bir karardır." ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARLILIĞI TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE GÜVENİ PERÇİNLİYOR"

Milletin mahremine tasallut etmekten çekinmeyen, sivil halka ateş açan terör mensuplarının kökünün bu karar sayesinde çok hızlı şekilde temizleneceğini aktaran Çağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin gösterdiği kararlılığın Türkiye'nin geleceğine güveni perçinlediğini kaydetti.

OHAL ile milletin hür iradesinin bir daha böylesi karanlık günlerle yüz yüze gelmeyeceğine işaret eden Çağlar, OHAL sürecinde iş dünyası olarak olağanüstü gayret gösterip, var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

İSTANBUL TİCARET BORSASI'NDAN DA DESTEK GELDİ

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Bakanlar Kurulunca 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınmasına ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu gerekeni yapmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Kopuz, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunun OHAL kararıyla demokrasi ve cumhuriyete karşı tehditlerin hala sona ermediğini gördüklerini belirterek, birkaç saat önce uluslarası derecelendirme kuruluşlarının art arda yaptığı açıklamaların da darbenin ayağının da harekete geçtiğini gösterdiğini bildirdi.

"TÜRKİYE'Yİ DAHA GÜÇLÜ DEMOKRASİYE KAVUŞTURACAK"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesinin, Türkiye'yi daha güçlü demokrasi ve güvenilir bir hukuk sistemine kavuşturacağına inandıklarını bildirdi.

Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle oluşturulmak istenen kaos senaryolarının, Türkiye'yi hedeflerinden asla uzaklaştıramayacağını vurguladı.

Ortaya çıkan tehditleri en hızlı şekilde bertaraf edebilmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan OHAL kararının, Türk milletinin her bir ferdinin hak ve özgürlüklerinin korunmasının yanı sıra milli hedeflere ulaşmak adına sağlam bir zemin oluşturacağını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...