İş dünyasının en beğenilen şirketleri

“İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının sonuçları açıklandı. Capital’in gelenekselleşen dev araştırmasında Koç Holding bu yıl da zirveyi bırakmadı. Arçelik ikincilik koltuğunu korurken, üçüncülüğe Eczacıbaşı Holding yerleşti.

İş dünyasının en beğenilen şirketleri

Capital’in 18 yıldır gerçekleştirdiği “İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının 2018 sonuçları, Aralık sayısında yayınlandı. Gelenekselleşen araştırma başta itibar, güvenilirlik ve performans olmak üzere birçok alanda en iyileri ortaya koyuyor. Araştırma, geleceğin en iyilerinin kim olacağına dair de ipuçları veriyor.

Bu yıl iş dünyasından 1.480 üst düzey yöneticinin katıldığı araştırmada zirvenin sahibi Koç Holding oldu. Koç Holding bu unvanı son 4 yıldır başarıyla elinde tutuyor. Arçelik ve Eczacıbaşı Holding ise sıralamada ikinci ve üçüncü olarak yer buldular.

2018’de listede tam 17 şirket yer değiştirdi, böylelikle listenin en hareketli yıllarından biri yaşanmış oldu. Geçtiğimiz yıl olmayan 9 şirket de en beğenilenler arasına giriş yaptı.Kapsamlı araştırmada sadece Türk iş dünyasının en beğendiği şirketler sıralanmıyor. Aynı zamanda “sektörlerin en beğenilenleri” de seçiliyor. 

ÖLÇÜM KRİTERLERİ

İş Dünyasının En Beğendiği araştırması Eylül-Kasım 2018 tarihleri arasında Zenna Araştırma ve Danışmanlık tarafından online anket tekniği uygulanarak gerçekleştirildi. Araştırma kapsamında 600’ün üzerinde şirketten 1.480 yöneticinin görüşü alındı. İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri, görüşülen tüm iş dünyası temsilcilerinin cevapları üzerinden hesaplanırken sektörlerin en beğenilen şirketi sadece ilgili sektörün temsilcilerinin görüşleri üzerinden hesaplandı.
Araştırma Türkiye ve sektörler için en beğenilen şirketleri belirlemenin dışında, en beğenilen şirket olmayı sağlayan performans kriterlerini de ölçerek ideal şirketlerin fark yaratan performans alanlarını ortaya koydu. Bu kapsamda 22 performans kriteri sorgulandı ve hem bu kriterlerin öncelikleri hem şirketlerin hangi kriterlerle farklılaştığı gözler önüne konuldu.

İşte İş Dünyasının En Beğendiği Şirketler (2018):

1             Koç Holding

2             Arçelik

3             Eczacıbaşı Holding

4            

5             Türk Hava Yolları

6             Unilever

7             Türkiye İş Bankası

8             Sabancı Holding/ Bankası

9             BSH

10           Procter&Gamble

11           Coca-Cola

12           Borusan Holding

13           YemekSepeti

14           Vodafone

15           Tüpraş

16           Boyner

17           Ford Otosan

18           Holding /Opet/Aselsan

19           LCWaikiki

20           Betek/Migros/ŞişeCam

CEM YILMAZ ÖNERİLERİ (DOĞUŞ GRUBU)

Sayfa Yükleniyor...