İşadamı Fahreddin Tivnikli vefat etti

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli'nin ağabeyi ve holdingin yönetim kurulu üyesi Fahreddin Tivnikli vefat etti.

İşadamı Fahreddin Tivnikli vefat etti

Eksim Yatırım Holding'den yapılan açıklamada, sağlık sorunları nedeniyle uzun bir süredir tedavi gören 59 yaşındaki Fahreddin Tivnikli'nin bu sabah erken saatlerde rahatsızlığının arttığı ve tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, iş adamı Fahreddin Tivnikli'nin uzun yıllar ulusal ve uluslararası bir çok hayır ve vakıf çalışmasına öncülük ettiği kaydedildi.

Fahreddin Tivnikli, Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli'nin ağabeyi ve Osman Nuri Topbaş Hocaefendi'nin de damadıydı.

Fahreddin Tivnikli için Küçük Çamlıca Çilehane Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, eski bakanlar Recep Akdağ ve Kemal Unakıtan ile aralarında milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

İşadamı Fahreddin Tivnikli vefat etti - 1

Helallik alınması öncesi konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Fahreddin Tivnikli'nin dünürü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Tivnikli'nin ölümü dahi güzelleştirebilen örnek bir insan olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Yüce Rabbimizin ömür verip, imar için gönderdiği ve bu imarı çok güzel gerçekleştirmiş, bir güzel insandı. O ölümü bile güzelleştirmiş bir kardeşimizdi. 4 yıldan beri çektiği hastalığı sorduğumuz zaman verdiği cevap çok manidardı, 'Rabbimizin verdiği nimetlere şükretmek için yerleri yalasak dahi şükrümüzü eda edemeyiz' diyordu. O Rabbine teslimdi, sabır halindeydi. Onun yetim bıraktığı evlatlarının yanı sıra manevi evlatları, yetimleri var, Türkiye'de, İstanbul'da, Anadolu'da, Balkanlar'da, Afrika'da, Orta Asya'da, inşallah bu yetimler ona dua ediyorlar, dua edecekler. Onu inşallah bu yolculuğunda bu dualar yalnız bırakmayacak."

Namazın ardından Tivnikli'nin cenazesi, omuzlara alınarak, araca taşındı. Bu sırada Başbakan Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Gül de tabuta omuz verdi.

Cenaze namazının ardından Davutoğlu ile Gül bir süre sohbet etti.

Fahreddin Tivnikli'nin cenazesi, cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tivnikli'nin cenaze namazına katılmak için özel uçak "TUR" ile saat 14.20'de İstanbul'a geldi. Davutoğlu ile Başbakan yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş da İstanbul'a geldi.

Sayfa Yükleniyor...