İşçi olarak girdiği fabrikaya ortak oldu

İzmir’de yaşayan 31 yaşındaki Arzu Levent, 20 yıl önce paketleme elemanı olarak çalışmaya başladığı fabrikaya ortak oldu.

İşçi olarak girdiği fabrikaya ortak oldu

İş kadını Arzu Levent'in yaşamı, birçok kadına örnek olacak türden bir başarı öyküsü...

Arzu Levent, "Kız çocuğu okumaz" diyen babası nedeniyle birincilikle bitirdiği ilkokuldan sonra eğitimine devam edemedi.

O günleri üzüntüyle anlatan Levent, “Eğitim masrafları bana ait, kıymayın çocuğa. Çok başarılı, okutun" diyen öğretmenin bile babasını ikna edemediğini ifade etti.

12 yaşında boyunun bile yetişmediği ayakkabı tezgahının başına geçen Arzu Levent, ortaokul ve liseyi de dışarıdan bitirdi.

İşçi olarak girdiği fabrikaya ortak oldu - 1

FABRİKAYA ORTAK OLDU

31 yaşındaki Arzu Levent, 19 yıl önce paketleme servisinde işe başladığı fabrikanın ortağı olurken, genel müdürlük görevini de sürdürüyor.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Levent, yılda 300 bin ayakkabı üreten fabrikada kadınlara pozitif ayrımcılık yaptı.

Yeğenlerinin okumasına yardımcı olan Levent, kız kardeşlerine istihdam sağladı.

Fabrikanın sahibi Mustafa Akkaşlı'dan övgüyle söz eden Levent, “Bana inanmasa, güvenmese yapamazdım. Dik durmayı, çözüm bulmayı ondan öğrendim” dedi.

İşçi olarak girdiği fabrikaya ortak oldu - 2

"BU İŞİ KADINLARIN DA YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERDİM"

Babasının yıllar sonra sarf ettiği “Keşke senin gibi 50 kızım olsa” sözünün, kendisini rahatlattığını belirten Levent, şöyle konuştu:

“19 yıl önce Ayakkabıcılar Sitesi'nde çalışan kadın yoktu. Erkek işçiler beni aralarına almaz, dışlar ve rahatlarını kaçırdığımı düşünürlerdi. Ben bu işi kadınların da yapabileceğini gösterdim. Kız meslek lisesinin ayakkabıcılık bölümüne kız öğrenciler kayıt yaptırmak istemiyordu, gidip onlara hikayemi anlattım. Okula 28 kız öğrenci kaydoldu.”

HAKİM OLMA HAYALİNDEN VAZGEÇMEDİ

Hakim olma hayalinden hiçbir zaman vazgeçmeyen Arzu Levent, üniversitede hukuk eğitimi almak istediğini de sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...