İŞKUR 8 ayda 500 bin kişiyi işe yerleştirdi

Türkiye İş Kurumu tarafından bu yılın 8 aylık bölümünde 500 bin kişi işe yerleştirilirken, işe yerleştirilenlerin yaklaşık 450 bini özel sektörde istihdam edildi.

İŞKUR 8 ayda 500 bin kişiyi işe yerleştirdi

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, hizmet kalitesindeki artışın İŞKUR’a yapılan başvuruları olumlu etkilediğini söyledi.

Kuruma Ocak-Ağustos döneminde yapılan başvuruların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60'ın üzerinde arttığını bildiren Yazıcı, vatandaşların kuruma güvenmesinin ve hizmetlerden yararlanmasının kendilerini çok memnun ettiğini dile getirdi.

Söz konusu dönemde yaklaşık 1 milyon kişilik açık iş talebi aldıklarına dikkati çeken Yazıcı, şu bilgileri verdi:

"İŞKUR olarak bu yılın 8 aylık bölümünde yaklaşık 500 bin kişiyi işe yerleştirmeyi başardık. İşe yerleştirdiklerimizin yaklaşık 450 bini özel sektörde istihdam edildi. Çalışmalarımız bu sayının daha da artması yönünde. Bunun içinde niteliksiz iş gücünü nitelikli iş gücüne dönüştüren çalışmaları hayata geçiriyoruz. 'İş başı eğitim programı' bunlardan en önemlisi. Bu programla işsizlerin kurumumuza kayıtlı iş yerlerinde daha önce edindikleri teorik bilgilerini pekiştirmelerini ve mesleki deneyim kazanmalarını sağlıyoruz. Bugüne kadar 45 bin işsizimiz bu programdan faydalanarak çalışma hayatına dahil oldu."

Sayfa Yükleniyor...