İŞKUR'dan üniversite ve liselilere iş imkanı

Üniversite öğrencilerinin mezun olduklarında daha kolay iş bulmalarına yönelik çalışmalar hızlanıyor. İŞ-KUR'un, öğrencilere okurken iş tecrübesi edinmeleri için başlattığı proje tüm üniversiteleri kapsayacak şekilde genişletilecek.

İŞKUR'dan üniversite ve liselilere iş imkanı

İşsizliğin artması ile toplum yararına programları devreye sokan İŞKUR, bu programı genişletmeyi planlıyor.

Daha önce sadece açıköğretimdeki öğrencileri kapsayan programın artık tüm üniversite ve lise öğrencilerini kapsaması hedefleniyor.

Buna göre İŞKUR öğrenim gören gençlere deneyim kazandırarak para kazanabilecekleri iş imkanları sağlayacak.

Herhangi bir yetim aylığı almayan öğrenci kuruma kayıt yaptırarak okul saatlerine göre işveren ile birlikte çalışma saatlerini belirleyebilecek. İsteyen öğrenci 3 aydan 9 aya kadar çalışabilecek. Haftalık çalışma süresi 45 saati geçmeyecek.

Haftada 3 gün çalışan bir öğrenci ayda 600 liraya kadar para kazanabilecek. Program kapsamında iş tecrübesi edinecek olan gençlerin kredi ve bursları da kesilmeyecek. ,

Toplum yararına işler ve aktif işgücü programlarından yararlananların sayısı şu ana kadar ikibuçuk milyon kişiyi aşmış durumda. Progam hiçbir geliri olmayan, sosyal yardım almayan ve işsiz olan kitleleri hedef alarak işsizlerin işgücü piyasasından kopmalarının önüne geçiyor.

Sayfa Yükleniyor...