İspanya'da 'fil' krizi

İspanya Kralı Juan Carlos'un ülke borç krizinde yüzerken geçen hafta gizlice Afrika'ya safariye gittiğinin ortaya çıkması ülkede büyük tartışma yarattı.

İspanya'da 'fil' krizi

Piyasaların yeni endişesi haline gelen İspanya bu kez 'fil' kriziyle karşı karşıya.

İspanya Kralı Juan Carlos'un, genç işsizliğindeki artış nedeniyle uyuyamadığını söyledikten birkaç hafta sonra Botswana'ya fil avına gittiğinin ortaya çıkması, İspanyol halkının yöneticilerden duyduğu hayal kırıklıklarına bir yenisini daha ekledi.

Kralın pahalı fil safarisi gizli tutuluyordu. Ancak kralın safari sırasında düşüp kalça kemiğini kırmasının ardından uçakla İspanya'ya götürülmesiyle sır ortaya çıktı.

İspanya basını, safarinin sorumsuzluk olduğunu belirtti. Muhafazakar gazete El Mundo'da yer alan yorumlarda krala sert eleştiriler yöneltildi. Kralın safari gezisini "Çok kötü zamanlanmış sorumsuz bir yolculuk" diye yorumlayan gazete, "Monarşi'nin Afrika'da fil avlama şovu, birçok İspanyol krizle boğuşurken kötü bir örnek olmuştur." diye yazdı.

Bu arada İspanya, borç krizinin yatışması için gözünü Avrupa Merkez Bankası'na çevirdi. İspanya Bakan Yardımcısı Jaime Garcia-Legaz, Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını artırması gerektiğini söyledi.

İspanyol basınına demeç veren Garcia-Legaz, "Eğer İspanya ve İtalya'dan katı mali politikalar uygulamasını istiyorsanız, o zaman daha fazla tahvil alımına gitmek anlamlı olur" ifadesini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...