İsrail'den arabuluculukta zeytin dalı

İsrail Ticaret Bakanı Eliezer, Türkiye'nin Suriye ile İsrail arasındaki arabuluculuk faaliyetlerini önemsediklerini belirtti.

İsrail, Türkiye'yle zedelenen ilişkileri onarma noktasında bir adım attı.

Davos'taki "One Mınute" krizinden bu yana Türkiye'ye gelen en üst düzey yetkili olan İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer, Türkiye'nin Suriye ile İsrail arasındaki arabuluculuk faaliyetlerini önemsediklerini vurguladı.

CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Eliezer, son dönemde yaşanan gerginlikleri giderip ikili ilişkileri  her yönüyle ilerletmek istediklerini söyledi.

Eliezer, insansız hava araçları konusunda İsrail Savunma Bakanı'ndan bir yanıt getirdiğini ve bunun türkiye'nin hoşuna gideceğini sandığını kaydetti.

Türkiye ile İran arasında son dönemde yaşanan yakınlaşma sürecini de değerlendiren Eliezer, "Biz kimseye şöyle yap diyemeyiz. Türkiye bölgede istediğiyle ilişki kurabilir" dedi.

Kalabalık bir işadamı grubuyla Türkiye'ye gelen Eliezer, 24 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek Türkiye-İsrail 4. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'na Savunma Bakanı Vecdi Gönül'le başkanlık edecek.

Eliezer, insansız uzay araçlarının Türkiye'ye teslimi konusunda bakan gönüle sevineceği bir haber getirdiğini belirtti.

İsrail, 2008 yılında 3.4 milyar dolar olan, 2009'un ilk 9 ayında ise yüzde 30 gerileyen Türkiye'yle ticaret hacmini artırmayı istiyor.

Sayfa Yükleniyor...