İsrailli işadamı Ofer evinde ölü bulundu

Türkiye'de Galataport ihalesiyle tanınan İsrailli ünlü işadamı Sami Ofer evinde ölü bulundu. Ofer, uzun zamandır bilinmeyen bir hastalıkla mücadele ediyordu.

İsrailli işadamı Ofer evinde ölü bulundu

İsrail Channel 10 TV'nin haberine göre, İran ile iş bağlantıları nedeniyle bir skandalın ortasında yer aldığı iddia edilen ünlü işadamı İsrailli Sami Ofer evinde ölü bulundu. Ofer, uzun zamandır bilinmeyen bir hastalıkla mücadele ediyordu.


ABD, Ofer Brothers grubuna bağlı şirketlerinden birini İran'a petrol tankeri sattığı için kara listeye almıştı. İsrail basını son 10 yıl içinde Ofer Brothers grubuna ait 13 geminin İran limanlarına uğradığını yazmıştı.

Evinde ölü bulunan İsrailli ünlü işadamı Sami Ofer, kardeşi Yuli Ofer ile birlikte Ofer Brothers grubunun sahibi.

DÜNYANIN 79. ZENGİNİ
İsrail'in en zengin işadamı olan 89 yaşındaki Ofer, 10.3 milyar dolarlık servetiyle Forbes'un milyarderler listesinde 79. sırada bulunuyor.

Başta gemi taşımacılığı, bankacılık, inşaat ve emlak sektörlerinde faaliyet gösteren Ofer Grubu, Türkiye'de Galataport ihalesi ve Tüpraş'taki hisse satışıyla tanınıyor.

GALATAPORT, TÜPRAŞ, KUŞADASI LİMANI
2005 yılında Mehmet Kutman-Sami Ofer ikilisi Galataport ihalesini 3.5 milyar Euro kazanmıştı. Ancak Danıştay’ın imar planına ilişkin kararı sonrasında ihale iptal olmuştu.

Ofer'ler aynı yıl Tüpraş'ın yüzde 14.76'sının satışında tartışma yaratmıştı. Dönemin CHP Lideri Deniz Baykal'ın Meclis'teki bütçe görüşmelerine de taşıdığı satış kamuoyunda çok konuşulmuştu. Ankara 12. İdare Mahkemesi, Tüpraş'ın yüzde 14.76'lık hissesinin Ofer'e satışını iptal etti.

Ofer Grubu, Kuşadası Limanı ihalesini kazanmış, o ihale de iptal olmuştu.

Sayfa Yükleniyor...